'Ierse vechtersmentaliteit in de Rotterdamse Kuip'

'Ierse vechtersmentaliteit in de Rotterdamse Kuip'

Liam Kelly moet de nieuwe regisseur van Feyenoord worden. De 23-jarige Ierse middenvelder werd door Jaap Stam voorgesteld als aanwinst en mag zie nu in Rotterdam gaan bewijzen. Kelly kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.


Volgens de middenvelder komt er Ierse mentaliteit naar de Kuip. “Wat dat is? Vechten voor het embleem, dat zit in mijn bloed", zegt hij zelfverzekerd in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kelly maakte tijdens het trainingskamp direct een goede indruk. Zijn kleine postuur heeft hij nooit als een probleem gezien en wil vooral door zijn hoofd te gebruiken slimmer zijn dan andere spelers.

Kelly is een echte spelverdeler die graag de bal op komt halen voor de verdediging. Toch schuwt hij het niet om tackles te maken, zoals hij zelf zegt: ‘De Ierse manier van voetballen.’ De klik met de nieuwe trainer is, toch beseft Kelly dat hij zich moet bewijzen in Rotterdam. “Ik kon deze zomer ook naar andere Engelse clubs, maar ik wilde naar de Kuip. Een nieuwe start in een ander land. Engeland is maar een uurtje vliegen, dus ik verwacht dat mijn familie regelmatig zal overkomen. Ik heb al gezien hoe groot Feyenoord is. Ik zag de passie van de supporters. Buiten het veld ben ik rustig, maar op het veld is dat anders. Frank Lampard is mijn voorbeeld, hij speelde net als ik met nummer 8. Ik wil dat de mensen in Rotterdam straks tevreden knikken als ze de nummer 8 van Feyenoord aan het werk zien. Daar ga ik alles aan doen."

Lees meer over:

Discussieer mee! 71 reacties

Gast8738101134

Je plaatst een bericht als Gast8738101134