Van Beek: 'Ik ben hartstikke trots dat ik voor Feyenoord speel'

Van Beek: 'Ik ben hartstikke trots dat ik voor Feyenoord speel'

Feyenoord is begonnen aan de voorbereiding en wat opvalt is dat er heel hard getraind wordt. De Rotterdammers gaan volle bak en Sven van Beek strompelde na een training dan ook de trap op. Toch klaagt de verdediger niet, hij hoopt dat dit zijn jaar wordt.


De intensiteit is hoger en dat valt te merken. Al wil Van Beek ook niet Giovanni van Bronckhorst afvallen. “Maar Jaap Stam is een ander type dan hij. We trainen nu niet alleen langer, maar ook vaker en zwaarder. Het is anders dan ik was gewend en dat voel je in je lichaam: kleine pijntjes, stramme spieren. Wat dat betreft is herstel nu net zo belangrijk. We zullen komend seizoen misschien het een en ander moeten compenseren. Als we superfit zijn, kúnnen we dat ook”, aldus Van Beek in gesprek met Vi.nl

Van Beek kijkt ook op tegen zijn nieuwe trainer, als voetballer was Stam medogenloos. “In de voetballer Jaap Stam zat alles wat ík moet zijn. Doorgaan, pijn verbijten, hard in de duels, meedogenloos.” Het is niet dat Van Beek het niet heeft, maar hij wil het vooral uitbouwen. Hij wil zich na vorig seizoen revancheren.

Van Beek kon een aantal jaar geleden een droomtransfer maken naar AS Monaco. De clubs en speler waren helemaal uit, het moest alleen nog getekend worden tot dat er nog een wedstrijd werd gespeeld. “ Uit tegen AZ hoefde ik niet te spelen van Feyenoord, maar ik wilde zelf. Op een goede manier weggaan, dat was het doel en ik voelde me goed. Nu denk ik dat ik toen met extra bagage op mijn rug speelde. Onbewust was dat toch erin geslopen. Het werd een drama-middag en Monaco haakte af. Normaal doen clubs dat niet op basis van één wedstrijd, maar ze zochten een centrale verdediger die er meteen steady zou staan.”

Sven van Beek hoopt nog steeds op een buitenlands avontuur, maar eerst nog een seizoen knallen bij Feyenoord. “Wedstrijden winnen en dan zien we wel waar we eindigen. Wie weet met prijzen. De andere kant van alle pech is dat ik nu een kampioenschap heb kunnen vieren. Niet dat het voelde als mijn titel, want ik heb geen seconde gespeeld dat jaar, maar ik was erbij. Ook twee KNVB-bekers en twee Johan Cruijff Schalen gewonnen. Ja, prijzen zijn prijzen, hè. Wat we de afgelopen vier jaar met Feyenoord hebben gepresteerd, is niet zo slecht. Alleen kijken sommige mensen liever naar de dingen die niet goed gingen.”

Feyenoord wordt veelal bekritiseerd en ook Van Beek zegt niet dat alles goed gaat, maar toch: “Iets meer respect voor Feyenoord mag ook wel. Zó slecht gaat het ook weer niet. Ik vind zelfs dat we trots mogen zijn op al die prijzen, maar je hebt ook wel gelijk. We moeten doorpakken. Als ik nu naar de markt kijk, zie ik de club uit Amsterdam met miljoenen en PSV dat ook wel wat kan spenderen. Ajax koopt spelers voor bijna twintig miljoen, wij moeten ze transfervrij halen en blij zijn als we voor dat bedrag kunnen vérkopen. Dát is het verschil.” Toch is Van Beek niet jeloers. “Nee, helemaal niet, man. Ik ben hartstikke trots dat ik voor Feyenoord speel.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 98 reacties

Gast9463442915

Je plaatst een bericht als Gast9463442915