Bondscoach Peru herkent kwaliteiten Tapia wel: 'Fysiek, technisch én een voorbeeld voor de ploeg'

Bondscoach Peru herkent kwaliteiten Tapia wel: 'Fysiek, technisch én een voorbeeld voor de ploeg'

Vanavond spelen Brazilië en Peru op de Copa America. Hoogstwaarschijnlijk staat Feyenoorder Renato Tapia bij dat duel gewoon weer in de basis. Ondanks dat de speler bij Feyenoord weinig vertrouwen geniet, is hij voor de Peruvianen erg belangrijk, zo stelt ook zijn coach bij het Algemeen Dagblad.


Bondscoach Ricardo Gareca prijst de Feyenoorder, die hij overigens al volgt sinds hij bij FC Twente basisspeler was. 'Daar viel hij vaak op met zijn spel. Renato is heel belangrijk voor Peru. Zowel technisch als fysiek is hij van grote waarde op het middenveld. Daarnaast is hij met zijn persoonlijkheid en karakter een voorbeeld voor de rest van de ploeg'.

Bij Willem II heeft Tapia zich voldoende in de kijker gespeeld om gewoon in de basis te spelen bij Peru. Gareca twijfelde daar verder niet over, de Eredivisie is van een prima niveau. 'Feyenoord is een grotere club dan Twente, met een sterkere selectie. Dus het is moeilijker om daar door te breken. Maar ook bij Feyenoord heb ik Renato goede dingen zien doen. En hij heeft het laatste halfjaar bij Willem II ook weer uitstekend gespeeld, met als bekroning het bereiken van de bekerfinale. De Nederlandse competitie is sterk, dat Renato daar kan opvallen, zegt mij voldoende'.

In de groepsfase speelden de ploegen overigens al tegen elkaar, toen werd Peru van het kastje naar de muur gespeeld (5-0 winst voor Brazilië). Of Peru deze keer wel is opgewassen tegen Brazilië is vanavond te zien, om 22:00 uur wordt er afgetrapt.

Lees meer over:

Discussieer mee! 51 reacties

Gast3016407922

Je plaatst een bericht als Gast3016407922