Toornstra denkt lang na over overstap naar concurrent: 'Ik denk het niet'

Toornstra denkt lang na over overstap naar concurrent: 'Ik denk het niet'

Jens Toornstra ziet veel nieuwe spelers om zich heen bij Feyenoord. Er wordt tot nu toe gewerkt met een jonge groep, waarin talenten de kans krijgen zich te laten zien in oefenduels. Tegen FC Dordrecht leverde dat gisteren een magere winst op: 2-1. Hoe kijkt de middenvelder aan tegen het resultaat en het komende seizoen? VI.nl vroeg het aan de Leiderdorper.


'We hebben nu twee weken hard getraind en weinig rust tussendoor, we zijn fit aan het worden maar de beentjes zijn wel zwaar nu. Vandaag was er minder krachtsverschil dan vorige week. Op tien minuten na hebben we gedomineerd vandaag. Dan sluit je het winnend af, enige minpuntje is de goal die je nog tegen krijgt. We hebben nog een paar weken om de puntjes op de 'i' te zetten, voor alle facetten van het spel'.

Azarkan
Toornstra is complimenteus over Marouan Azarkan. De zeventienjarige aanvaller scoorde alle doelpunten van Feyenoord. 'Hij is een jonge speler, niet erg groot maar wel erg behendig. Zo speelt hij twee spelers uit en scoort hij, hij heeft zeker potentie'. De meeste spelers maken overigens wel een goede indruk op Toornstra: 'Ze haken allemaal goed aan'.

Berghuis
Een ervaren speler lijkt juist te vertrekken bij Feyenoord: Berghuis. Wat zijn de gedachten van Toornstra daar bij? 'Ja, daar praat je wel over. Maar dat is verder zijn zaak. Hij heeft het hier naar zijn zin. Als hij weggaat zou dat een duidelijke aderlating zijn, het is ook niet goed als hij naar een directe concurrent (red. PSV) zou gaan'. Voor de vraag of hij zelf ooit zou overstappen naar een directe concurrent moet de speler wel lang nadenken: 'Ja, ik weet het niet. Ik denk niet dat ik dat zelf zou doen. Berghuis weet dat we graag willen dat hij blijft'.

Narsingh
Over Luciano Narsingh is hij heel positief: 'Heel goed! Hij is 20-voudig international, hij brengt ook snelheid op de flanken. Die kunnen we zeker wel gebruiken'.

Discussieer mee! 16 reacties

Gast528862595

Je plaatst een bericht als Gast528862595