Stam half uur voor vertrek Van Geel op de hoogte gebracht: 'Daar schrok ik van'

Stam half uur voor vertrek Van Geel op de hoogte gebracht: 'Daar schrok ik van'

Jaap Stam was compleet verrast door het vertrek van technisch directeur Martin van Geel bij Feyenoord. Dat zegt de nieuwe trainer van de Rotterdammers in gesprek met VTBL. Stam werd heel kort voor het vertrek van Van Geel wereldkundig werd gemaakt op de hoogte gebracht door de clubleiding.


"Daar schrok ik wel van. Dat was bij mij niet ingecalculeerd en was nooit over gesproken", begint Stam. "Een halfuur voor dat zij het naar buiten brachten kreeg ik het te horen. Dat was best wel een schok. Uiteindelijk ging ik er vanuit dat wij samen zouden werken. Nu wacht ik op iemand anders die die rol op zich gaat nemen."

Desalniettemin staat Stam volgend jaar aan het roer in De Kuip. "Bij Feyenoord zijn de verwachtingen altijd hoog. Het liefste wil iedereen dat je kampioen wordt. Dat is logisch. Dat zou ik ook graag willen. Maar je moet wel reëel zijn en kijken naar het elftal en naar de club. Afgelopen jaar als Feyenoord tegen topploegen speelt, kunnen ze wel resultaat halen."

Feyenoord liet dit seizoen vooral tegen kleinere clubs punten liggen. Stam wil daar verandering in brengen. "Dat is geen gegeven. Maar kun je dat doen, dan kun je tegen andere ploegen in de competitie constanter je niveau halen. En hoe dichtbij kun je dan komen? Dat is een bepaalde doelstelling."

Lees meer over:

Discussieer mee! 71 reacties

Gast654538430

Je plaatst een bericht als Gast654538430