Feyenoord wint laatste wedstrijd van het seizoen van Fortuna Sittard

Feyenoord heeft het seizoen goed afgesloten in Limburg. Fortuna Sittard werd woensdagavond in het fonkelnieuwe uittenue met 1-4 verslagen door goals van Orkun Kökcü, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis, waardoor Giovanni van Bronckhorst met een overwinning afscheid nam van de club. De start van de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 kon niet beter. Al na zes minuten zette Orkun Kökcü het flink gewijzigde team, met onder anderen ook Bart Nieuwkoop en Dylan Vente in de basis, op voorsprong. De talentvolle middenvelder schoot hard en laag binnen: 0-1. Terwijl Feyenoord door wilde drukken, gebeurde het tegenovergestelde: Fortuna Sittard knokte zich terug in de wedstrijd en kwam vlak voor rust langszij. Jorrit Smeets kreeg de bal na wegwerken van de Feyenoord-defensie voor zijn voeten en knalde die met een volley onberispelijk binnen. Pas twintig minuten voor tijd draaide Feyenoord de rollen weer om. De ploeg werd daarbij geholpen door een rode kaart voor Fortuna-verdediger Kai Heerings. De bal ging na zijn handsbal op de stip, Steven Berghuis wipte de bal met een panenka nog in de handen van de keeper, maar Nicolai Jørgensen verschalkte Alexei Koselev enkele momenten later alsnog. Tien minuten later knikte Jørgensen de 1-3 binnen uit een voorzet van Steven Berghuis en in de slotminuut kreeg ook Berghuis zelf zijn goal nog. De buitenspeler controleerde een harde inspeelpass van Kökcü perfect en poeierde de bal snoeihard binnen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4. Door de zege eindigt Feyenoord op 65 punten na 34 speelronden. Daarmee stelde Van Bronckhorst met zijn ploeg de derde plaats veilig, wat betekent dat de ploeg komend seizoen in de derde voorronde van de Europa League begint.