Feyenoord wint van AZ en doet uitstekende zaken voor de derde plek

Feyenoord heeft de directe strijd om de derde plek ogenschijnlijk in haar voordeel beslist. In een kolkende Kuip werd het 2-1 na een achterstand uit de eerste helft te hebben weg gewerkt. Doelpuntenmakers aan Feyenoordzijde waren Tyrell Malacia en Robin van Persie. Smetje op deze wedstrijd waren het uitvallen van Cuco Martina met een zware blessure en de opgelopen schorsing van Steven Berghuis. Het was zoals zoveel wedstrijden van Feyenoord dit seizoen een wedstrijd met twee gezichten. Waar in de eerste helft slechts enkele speldenprikjes konden worden uitgedeeld. De wedstrijd begon voor de Rotterdammers behoorlijk onwennig, waarna de teugels in handen werden genomen. Met een handvol schoten van Van Persie, Berghuis, Larsson en Van Beek werd Feyenoord nooit echt gevaarlijk. AZ loerde op de tegenstoot en die kwam er dan ook. Na een aantal waarschuwingssignalen wist Seuntjens de ban te breken voor de Alkmaarders. Waarna zijn broer dat in Venlo 3 seconden later ook deed. Feyenoord leek hierdoor volledig van slag te zijn en kon de kleedkamer dan ook met een achterstand gaan opzoeken. De tweede helft kende meteen een flitsende start met een Feyenoord wat op elke positie op het veld was te vinden. Nadat een voorzet van Martina bij niemand terecht leekt te komen kon Tyrell Malacia verwoestend uithalen met buitenkant links. De gelijkmaker was op dat moment dik verdiend te noemen. De wedstrijd leek behoorlijk op eenrichtingsverkeer uit te draaien met een Rotterdamse stormloop. In de tweede helft wordt de goede prestatie even ontsiert door een ogenschijnlijk zware blessure voor Cuco Martina. Hij wordt vervangen door Jerry St. Juste. Met St. Juste in de ploeg lijkt de rechterflank als vanouds weer te schitteren. De opkomende St. Juste is direct belangrijk met een puntgave assist op clubtopscorer Robin van Persie. In de slotfase van de wedstrijd verzuimt Feyenoord om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. AZ blijkt gelukkig niet bij machte om het Feyenoord nog echt lastig te maken. Wel moet Feyenoord komende woensdag in de wedstrijd tegen NAC Steven Berghuis missen.