Feyenoord O16 wint mini-Klassieker op Varkenoord

Feyenoord Onder 16 pakte in de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax de volle buit. Onder 17 ging in de andere topper op Varkenoord onderuit tegen PSV, terwijl Onder 14 gelijkspeelde tegen de bezoekers uit Eindhoven. De verslagen van deze duels lees je hier. Feyenoord Onder 17 onderuit tegen PSV Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag een vervelende middag beleefd. De ploeg van trainer Melvin Boel ontving op Varkenoord de leeftijdsgenoten van PSV. De wedstrijd ging met 0-2 verloren. De wedstrijd speelde zich in de eerste helft vooral af op de helft van PSV. Het initiatief lag bij het Onder 17-team van Feyenoord en de tegenstander uit Eindhoven probeerde vooral via de lange bal gevaarlijk te worden. Feyenoord Onder 17 maakte het spel, maar kreeg nauwelijks grote mogelijkheden om de score te openen. Enkele minuten voor de rust lukte het de bezoekers uit Eindhoven wel om de score te openen. Met wat geluk kreeg Kees van Lindert de bal voor zijn voeten en verschalkte met een hard schot doelman Tein Troost. Vroeg in de tweede helft was het opnieuw raak voor de bezoekers uit Noord-Brabant. Doelman Troost wist een voorzet van de zijkant goed weg te boksen, maar de bal werd nog een keer ingebracht, waarna het wel raak was: 0-2. In het vervolg van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Boel nog kansen, onder andere via Noah Naujoks en Ibrahim Berete, maar de bal wilde er niet in. Hierdoor stond er ook na tachtig minuten nog 0-2 op het scorebord. Trainer Boel baalde na afloop van de wedstrijd. ‘We misten stootkracht, dat is heel jammer. Toch moet ik de jongens een compliment maken over de manier waarop ze speelden. Het is een vervelende nederlaag. Komende woensdag staan we opnieuw tegenover PSV, dan in de halve finale van het bekertoernooi. Een mooi moment om ons te revancheren.’ Feyenoord Onder 17 - PSV Onder 17 0-2 Scoreverloop: 37’ 0-1 45’ 0-2 Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost; Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman, Naujoks, Oulad M'Hand (68’ Knoll); Ben-David dos Santos (72’ Dunning), Akdeniz (64’ Omgba), Berete (72’ Van der Lubbe). Feyenoord Onder 16 klopt Ajax met ruime cijfers Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag een zeer fraaie overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Ajax. De ploeg van trainer Dennis te Braak kwam vroeg op een achterstand op Varkenoord, maar won uiteindelijk met 4-2 van de Amsterdammers. De ploeg van Feyenoord Academy begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel twee grote mogelijkheden om de score vroeg te openen. Toch viel de eerste treffer van de middag aan de andere kant. Vanuit een vrije trap kwam Ajax Onder 16 na ruim twintig minuten op een 0-1 voorsprong. Niet veel later liet Feyenoord Onder 16 van zich horen. De ploeg kwam door een goal van Shiloh 't Zand weer op gelijke hoogte: 1-1. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft kwam Feyenoord Onder 16, dat de bovenliggende partij was, snel op een voorsprong via verdediger Guus Baars. Daarna had het team de goede smaak te pakken. Via 't Zand (vrije trap in de korte hoek) en Ilyas El Moussaoui (voorzet knap binnengekopt) liep Feyenoord Onder 16 uit naar een 4-1 voorsprong. Vlak voor het eindsignaal deed Ajax Onder 16 nog iets terug, maar dit bracht de overwinning niet meer in gevaar. Trainer Te Braak was na afloop van de wedstrijd blij, maar ook kritisch. ‘Dit is een prima en dikverdiende overwinning,’ zei hij. ‘We hadden vanmiddag nog een paar goals extra moeten maken, we hadden ze kapot moeten spelen. Die mogelijkheden lagen er ook. Dat is een verbeterpuntje, maar dit is een goede zege.’ Feyenoord Onder 16 - Ajax Onder 16 4-2 Scoreverloop: 23’ 0-1 29’ 1-1 't Zand 49’ 2-1 Baars 54’ 3-1 't Zand 64’ 4-1 't Zand Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak; Van Veldhoven (68’ Houwelingen), Zouan, Baars, Van der Veldt; Hartjes (74’ Bogarde), 't Zand, Hokke; Veenvliet (53’ Valk), El Moussaoui (68’ Tearr), Christoffel (74’ Candelaria). Feyenoord Onder 14 niet langs PSV Feyenoord Onder 14 heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen PSV. Het team van trainer Davey van den Berg ontving de Eindhovenaren zaterdag op Varkenoord. De wedstrijd eindigde in 1-1. In de eerste helft kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft opende Jordan Zirkzee namens Feyenoord Onder 14 de score. Een kwartier later lukte het ook PSV Onder 14 om te scoren: 1-1. Feyenoord Onder 14 - PSV Onder 14 1-1 Scoreverloop: 45’ 1-0 Zirkzee 60’ 1-1 Opstelling Feyenoord Onder 14: De Groot; Elmensdorp, Giersthove, Gill'ard, Breinburg; Oulad M'Hand, Speksnijder, Kleijn (50’ De Wind); Slory, Zirkzee, Milambo.