Feyenoord kent gemakkelijke avond en wint van sc Heerenveen

Feyenoord heeft vandaag een passend antwoord gegeven op het teleurstellende resultaat in Utrecht door te winnen van sc Heerenveen. In een avond die in het teken stond van het onvrijwillig leeg blijven van Vak S werd het 3-0 in De Kuip. De Rotterdammers lopen hiermee 2 punten in op de derde plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op Europees voetbal, het gat met de Alkmaarders is voorlopig geslonken tot 1 punt. In een opvallend lege Kuip kruisten de club uit Rotterdam en Heerenveen de degens. In de eerste minuten maakten de Rotterdammers direct een gretige indruk met veel druk naar voren. Met name Steven Berghuis is opvallend bedrijvig met een aantal gevaarlijke aanvallen, tot een schot op doel leidt dit echter nog niet. Toch is het Heerenveen dat de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt, na een gevaarlijke corner weet Vilhena de bal bij de tweede paal weg te werken. Feyenoord lijkt in deze fase zoekende, terwijl Heerenveen sterker en gevaarlijker wordt. Na een prachtige bal van Jordy Clasie lijkt Feyenoord door Jørgensen toch op voorsprong te komen in de twintigste minuut. Helaas grijpt de VAR terecht in op een opzichtige overtreding van Larsson voorafgaand aan de aanval. De stadionclub krijgt vervolgens meteen een goeie kansen om alsnog op voorsprong te komen na een voorzetten van Cuco Martina en Ridgeciano Haps. In de 27e minuut wordt de wedstrijd kortstondig stil gelegd vanwege vuurwerk wat van buiten de Kuip met parachutes op het veld terecht komt. Het vuurwerk wat volgt komt gelukkig van Feyenoord zelf, een corner in de 32e minuut wordt panklaar neergelegd door Sam Lammers voor spits Nicolai Jørgensen die zijn vierde goal maakt dit seizoen. De definitieve openingsgoal is voor Heerenveen het teken om ook weer wat te laten zien, de voorzet van Mitchell van Bergen gaat aan alles en iedereen voorbij en wordt uiteindelijk weggewerkt door Feyenoord. Toch is het weer Feyenoord die een lastige periode lijkt te beantwoorden met een goal, na een uitstekende voorzet van Toornstra tikt Berghuis de bal binnen. Het is echter weer de VAR die een stokje steekt voor de goal, omdat Toornstra buitenspel stond. Door diezelfde VAR wordt enkele minuten later niet ingegrepen wanneer Haps in de zestienmeter onderuit gaat. Zo mocht het een wonder heten dat beide teams met 1-0 gingen rusten. Heerenveen moet de tweede helft beginnen met een domper, aanvoerder Stijn Schaars moet geblesseerd de wedstrijd staken en wordt vervangen door Kobayashi. Dat Feyenoord het niet bij 1-0 wil laten is direct duidelijk na gigantische kansen voor zowel Jørgensen als Berghuis die met hun schoten allebei het doel niet weten te treffen. Hierna krijgt Heerenveen uit het niets na een zwakke terugspeelbal een levensgrote kans, maar Vermeer reageert alert. Heerenveen lijkt door het gemis van Schaars inmiddels compleet de weg kwijt en het is Feyenoord wat met een simpel uitgespeelde goal de marge weet te verdubbelen. Steven Berghuis mag zijn negende doelpunt maken op aangeven van Sam Larsson. Feyenoord wordt in deze fase sterker en sterker en heeft van Heerenveen weinig te duchten. Het is dan ook Feyenoord wat kans op kans stapelt en verzuimt de marge verder uit te breiden, tot wederom Larsson als aangever dient bij een goal van Tonny Vilhena. Ook in het restant van de tweede helft gaat Feyenoord door met aanvallen en ondanks enkele grote kansen blijft de score steken op een overtuigende 3-0.