Feyenoord Onder 19 speelt gelijk tegen PSV Onder 19

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag gelijk gespeeld tegen PSV Onder 19. Op Varkenoord werd het 2-2. De Eindhovenaren kregen in de blessuretijd nog een penalty. Trainer Dirk Kuyt kon tegen PSV Onder 19 weer beschikken over Naoufal Bannis. De spits was de afgelopen weken niet inzetbaar door een blessure en maakte op een vol Varkenoord zijn rentree als invaller. Marouan Azarkan was, evenals de al langer geblesseerde Toshio Lake, niet inzetbaar. Vroege domper Feyenoord O19, dit seizoen al tweemaal te sterk voor de leeftijdgenoten van PSV, kwam snel op achterstand. Na een kleine tien minuten spelen schoot aanvaller Nigel Thomas op fraaie wijze een vrije trap vanaf randje strafschopgebied knap achter doelman Joey Koorevaar. De jacht op de gelijkmaker werd snel geopend en onder andere Cheick Touré (alleen voor de keeper) en Achraf El Bouchataoui waren dichtbij. Laatstgenoemde was na 36 minuten wel trefzeker, toen hij na een subtiel passje van Wouter Burger de verre hoek vond. Voorsprong via Burger Ook in de tweede helft bepaalde Feyenoord Onder 19 het spel. De ploeg bleef goed druk zetten, waar de bezoekers uit Brabant geen antwoord op hadden. Wouter Burger zette zijn team na 54 minuten op een verdiende voorsprong. De middenvelder stond vrij in het zestienmetergebied, kreeg de bal voor zijn voeten en maakte met een hard schot de 2-1. Gelijkmaker in extremis Met een voorsprong op zak was er lange tijd niks aan de hand voor Feyenoord, tot PSV in de slotfase begon aan te dringen. Door knap keeperswerk van Koorevaar leek de voorsprong over de streep te worden getrokken, maar in de allerlaatste minuut van de extra tijd ging het mis. Noni Madueke brak door en leek op weg naar de 2-2, totdat Ramon Hendriks aan de noodrem trok en de aanvaller neerhaalde in het zestienmetergebied. De aanvoerder kreeg hiervoor een rode kaart, de bezoekers een strafschop. Deze werd benut door dezelfde aanvaller, waardoor de eindstand in de laatste seconden van de wedstrijd werd bepaald op 2-2. Kuyt: 'Hebben dit aan onszelf te wijten' 'Dit voelt als een heel zure nederlaag, ondanks dat het een gelijkspel is,' zei Kuyt na afloop. 'Tot de 2-1 controleerden we de wedstrijd. We moesten daarna voor de 3-1 gaan, die kwaliteiten hebben we ook. Als je stopt moet voetballen en achteruit gaat lopen, dan geef je PSV Onder 19 juist de mogelijkheid. En zij komen dan alsnog op 2-2. Dit hebben we aan onszelf te wijten.' Opstelling Feyenoord Onder 19 Koorevaar, Hall, Lewis, Hendriks, Hartman, Geertruida, El Bouchataoui, Burger, Huijgen, Belarbi, Touré