'Als ik zou gaan, ga ik altijd door de voordeur'

'Als ik zou gaan, ga ik altijd door de voordeur'

Deze zomer zal bij Feyenoord in het teken staan van het aanstaande vertrek van veel prominente clubfiguren. Na het aangekondigde afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst, zei ook Martin van Geel afgelopen woensdag per 1 juli te zullen stoppen. Verder is het aannemelijk dat Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen zullen transfereren waarmee Feyenoord voor een ware leegloop staat. Volgens Mikos Gouka in zijn column in het Algemeen Dagblad is het dan ook ‘Dringen bij de voordeur van Feyenoord.’


Dat deze Feyenoorders na dit seizoen zullen vertrekken is voor 3 van de 5 al zeker, de manier waarop nog niet. Feyenoord is inmiddels met AZ, na een gigantische voorsprong te hebben verspeeld, verwikkeld in de strijd om de derde plaats. De derde plaats zorgt er in de ogen van Gouka voor dat iedereen van Feyenoord met de borst vooruit naar buiten kan: “Bij voorkeur met een mooie bos bloemen in de hand en het liefst ook nog met een lange serie schouderklopjes, tot het parkeerterrein is bereikt. Maar die voordeur dreigt steeds verder dicht te waaien.” Hiermee doelt Gouka op de dramatische prestaties na de winterstop waarin Feyenoord maar liefst 16 punten wist te verspelen en verloor van de aartsrivaal in de halve finale van de beker.

Wanneer trainer Van Bronckhorst wordt gevraagd of die spreekwoordelijke voordeur belangrijk is reageert ‘Gio’: “Ik ben als 7-jarig jongetje begonnen bij Feyenoord. Ik heb alles doorlopen bij deze club. Als ik zou gaan, ga ik altijd door de voordeur. Met opgeheven hoofd. Wat er ook gebeurt.” Daarmee bevestigt de coach wat velen al weten, Van Bronckhorst wordt niet ontslagen voor het einde van het seizoen, zoals zijn voorganger Fred Rutten. Of de overige hoofdrolspelers door de voordeur kunnen vertrekken blijft dus gissen, wel speelt volgens Mikos Gouka Dick Advocaat als eerste een grote rol: “Als juist hij morgen Feyenoord vloert in Utrecht duwt hij die deur een beetje verder dicht voor de hoofdrolspelers in de Kuip. En dan wordt het pas echt dringen om er op 12 mei toch nog met de borst vooruit doorheen te komen.”

FR-Fans.nl mini poll

Gio moet ongeacht de prestaties het seizoen afmaken

0 stemmen

Discussieer mee! 112 reacties

Gast9837311111

Je plaatst een bericht als Gast9837311111