'De club ontkomt er bijna niet aan om een basisspeler van de hand te doen'

'De club ontkomt er bijna niet aan om een basisspeler van de hand te doen'

Het aanstaande vertrek van Martin van Geel als technisch directeur gaat Feyenoord een hele spannende zomer opleveren. Van de huidige selectie is het aannemelijk dat er nog spelers zoals Vilhena gaan vertrekken en Martijn Krabbendam, clubwatcher voor Voetbal International geeft in gesprek met datzelfde blad zijn mening hier over. Net als bij het aanstellen van een trainer wordt er bij het aanstellen van een technisch directeur gewerkt met een profielschets, hierin zijn vijf waarden extra belangrijk: Visie, Jeugd, Netwerk, Scouting en Aan- en Verkoopbeleid.


Volgens Krabbendam is één van die waarden het meest belangrijk: “Een netwerk is gewoon zo verschrikkelijk belangrijk, als je kijkt dat een FC Twente wat het nu goed doet en kampioen wordt, die leunen op het netwerk van Ted van Leeuwen.” Een duidelijke visie is waar het de laatste jaren aan ontbrak in Rotterdam volgens Krabbendam: “Toen Van Geel kwam stond de jeugd centraal, dat kon ook niet anders want er was geen geld, dat beleid was al ingezet onder Mario Been.” Uit de selectie van dat jaar zaten een groot aantal uiteindelijke WK-gangers waaronder spelers als De Vrij en Martins Indi, maar hierna kwam volgens Krabbendam een omslag: “Toen kwam het geld, toen kwamen de prestaties, toen werd de jeugd ineens minder belangrijk, dat beleid is een beetje van hot naar her geweest.”

De aankondiging dat Feyenoord weer gaat kijken om het Jong-elftal in te laten stromen in voetbalpiramide druist volgens de journalist ook in tegen de woorden van Jan de Jong tijdens de nieuwjaarsreceptie. “Van dat sporenbeleid zijn er al weer twee afgevallen, nu onderzoeken ze de mogelijkheid om alsnog in te stromen, dat hadden ze natuurlijk al lang moeten doen.” Van een voorspelling wie de ‘td’ gaat worden onthoudt Krabbendam zich, maar hij voorziet een loodzware klus: “Je moet je ook maar afvragen of een nieuwe man wil instappen, want de situatie bij Feyenoord is natuurlijk niet altijd rooskleurig, als je nu kijkt naar de selectie waar best wel wat in moet veranderen. De club ontkomt er bijna niet aan om een basisspeler van de hand te doen. Dat is wel een uitdaging.”

FR-Fans.nl mini poll

Welke basisspeler moet Feyenoord verkopen?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 50 reacties

Gast1830217221

Je plaatst een bericht als Gast1830217221