'Ik was echt een bloedhond voor hem'

'Ik was echt een bloedhond voor hem'

In voetbaltalkshow FC Rijnmond was voormalig Trencin-coach Ricardo Moniz te gast. Ook Moniz is het niet ontgaan dat Robin van Persie aan zijn afscheidstournee is begonnen. De clubloze trainer weet in ieder geval één ding zeker, Robin van Persie gaat spijt krijgen dat hij gaat stoppen met voetballen.


“Ik vind hem nu pas echt fit worden”, aldus Moniz, waarna hij verder gaat: “Hij had tegen Ajax 1 loskom actie, op ‘tien’ waar De Jong een gele kaart voor kreeg, toen werd hij gewisseld daarna omdat ze 3-0 achter stonden en nu had hij er zes of zeven dat ie op ‘tien’ echt weg demarreert, ja dan word je pas fit.”

Moniz, die in het verleden ook werkzaam was bij de jeugdopleiding van Feyenoord, zag aan de instelling van Van Persie dat hij het wel eens ver kon gaan schoppen. “Ik was echt een bloedhond voor hem, later ging hij dat herkennen, want hij wilde nummer 1 worden, dat is talent, onvoorwaardelijk nummer 1 willen zijn.” Moniz ziet dat bij de huidige spelers van de jeugdopleiding en de selectie dat die mentaliteit ontbreekt: “Zo moet Feyenoord scouten, in de jeugdopleiding en de types die je haalt voor het eerste elftal. Met dat eergevoel heb ik altijd gewerkt.” Ten slotte valt volgens Moniz de nieuwe trainer van Feyenoord niet benijden: "De pijn voor een nieuwe trainer zal ook dat structureel persoonlijkheidsgebrek zijn.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 37 reacties

Gast3325120071

Je plaatst een bericht als Gast3325120071