'In De Kuip is niet eens sprake van wisselvalligheid, maar van een incidentele oprisping'

'In De Kuip is niet eens sprake van wisselvalligheid, maar van een incidentele oprisping'

Wim Kieft ziet Feyenoord wederom door een ondergrens zakken, bij de Rotterdammers zakken diverse spelers constant door het ijs. Maar volgens Kieft is het bij de hele top drie niet goed. "Feyenoord spant de kroon. In De Kuip is niet eens sprake van wisselvalligheid, maar van een incidentele oprisping."


Volgens Kieft zijn er diverse spelers die te weinig brengen, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. "Jordy Clasie krijgt alle vertrouwen van trainer Giovanni van Bronckhorst, maar is geen schim van de aanvoerder uit zijn eerste Feyenoord-periode. Clasie hoeft geen enkele verzekering af te sluiten, want niemand in de Eredivisie voetbalt zo risicoloos als hij. Wie Tonny Vilhena bekijkt, ziet iemand die heel hard werkt - of beter - draaft, maar tegelijkertijd grossiert in balverlies en foute keuzes. Iemand met zoveel wedstrijden in Feyenoord 1 zou toch eens rust in zijn spel moeten krijgen, anderen op sleeptouw nemen of sturing geven aan zijn team. Maar zulke kwaliteiten blijken ten enenmale te ontbreken bij Vilhena, die alleen patent heeft op uitblinken in De Kuip tegen Ajax en PSV. Alhoewel dat ook tegenvalt als je zijn spel in die duels tegen het licht houdt."

Kieft gaat nog even verder. "Wat te denken van Nicolai Jørgensen, die kunstgras verafschuwt, maar op het natuurgras in de groene kathedraal bij FC Groningen rondliep alsof hij op het ijs van Thialf stond. Jens Toornstra moet altijd spelen, verklaarde iedereen na een doelpunt en drie assists tegen Ajax. Sindsdien bakt hij er als basisspeler weinig van. Of Sam Larsson, die zelf denkt te hebben aangehaakt bij het topniveau, maar bitter weinig laat zien en evenals bij Heerenveen alleen bezig is met zijn eigen momentjes."

Discussieer mee! 30 reacties

Gast7031751292

Je plaatst een bericht als Gast7031751292