Van Hanegem: 'Dan moet er fundamenteel iets veranderen'

Van Hanegem: 'Dan moet er fundamenteel iets veranderen'

FC Groningen maakte gisteren pijnlijk duidelijk dat het bij Feyenoord nog slechter kan dan gedacht. Ook Willem van Hanegem zag gisteren dat Feyenoord dramatisch presteerde. De Kromme hoopt dat bij Feyenoord de ogen eindelijk open gaan.


"Iemand zei me dat als Feyenoord deze maand ook van PSV en Ajax verliest, de ogen in de Kuip misschien echt opengaan. Dat dan écht duidelijk is dat het zo niet langer kan. Maar ik geloof daar niet in. Want je maakt mij niet wijs dat die mensen daar dit niet al lang weten. Dat het tijd is voor veranderingen. Alleen hakt niemand een knoop door, zo'n club is Feyenoord geworden."

Toch denkt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad dat het niet alleen kwaliteit is. "Ik zei verleden week al dat het tijd werd voor een nieuwe technisch directeur. En ik zou Max Huiberts wel een geschikte opvolger vinden voor Martin van Geel. Maar los van de namen moet er qua denken veel anders in de Kuip. Als je thuis alle clubs kunt verslaan (behalve dit seizoen een keer Fortuna Sittard) en uit win je maar drie van de elf wedstrijden, dan kun je niet meer over budgetten beginnen. Of over een beetje blessureleed."

Volgens de voormalig Feyenoord moet er fundamenteel iets veranderen. "Kijk eens naar pakweg Betis Sevilla in Spanje of Atalanta Bergamo in Italië. Die ploegen zie ik zo leuk voetballen, zonder dat ze daar met zakken geld de markt op zijn gegaan. Maar bij Feyenoord zie ik helemaal niks. Na rust heb ik echt een tijdje naar het snooker zitten kijken, want ik kon het gewoon niet meer aanzien. En dan niet alleen dat hemeltergend zwakke voetbal, waarbij de ploeg wel dertig keer terugspeelde op keeper Kenneth Vermeer."

Discussieer mee! 61 reacties

Gast7625734210

Je plaatst een bericht als Gast7625734210