Feyenoord krijgt keuzestress van zoektocht trainer: 'Maurice Steijn outsider'

Feyenoord krijgt keuzestress van zoektocht trainer: 'Maurice Steijn outsider'

Giovanni van Bronckhorst maakte een aantal weken geleden bekend te stoppen bij Feyenoord. De hoofdcoach vindt het na een aantal succesvolle jaren genoeg geweest. Technisch directeur Martin van Geel is op zoek naar een nieuwe trainer, eentje die de nodige ervaring moet meebrengen. 'Van Bronckhorst was daarin een uitzondering', zo zei Van Geel eerder. Volgens diverse media was Dick Advocaat droomkandidaat om 'Gio' op te volgen, maar hij wees Feyenoord deze week af.


De NOS dook in het lijstje trainers die nu nog in aanmerking komen voor de vrijkomende functie bij Feyenoord. Veel oude rotten passeren de revue.

Louis van Gaal
Louis van Gaal wordt al jaren door een deel van de Feyenoordaanhang gezien als een goede coach voor de stadionclub. Van Gaal heeft sinds zijn vertrek bij Manchester United niet meer gecoacht, maar is tot dat moment steeds aan de top gebleven. Van Gaal zou ook de nodige discipline, teamspirit en gedrevenheid bij Feyenoord kunnen terugbrengen.

In Eredivisie op Vrijdag (ook NOS) kwam de oud-Spartaan ter sprake: 'We horen nergens dat hij heeft afgezegd. We horen het Van Gaal, die moeilijk benaderbaar is, zelf niet zeggen. We horen ook van Feyenoord niet dat hij geen optie is, we gaan er maar vanuit. Ik zeg je: Louis van Gaal speelt nog altijd een rol als optie voor de nieuwe trainer van Feyenoord'. Voorgaande is overigens wel een vrij creatieve manier van argumenteren.

Henk Fraser
De naam van Henk Fraser zingt ook al jaren rond in Rotterdam als men het heeft over een nieuwe coach. Fraser heeft inmiddels wat jaren trainerservaring opgebouwd, maar toch zijn velen nog kritisch. De trainer die in de jaren negentig furore maakte als verdediger bij Feyenoord presteert met zijn ploegen alles behalve stabiel (Vitesse, ADO Den Haag, Sparta) en heeft soms last van zijn temperament.

Regi Blinker is echter positief: 'Henk is een Feyenoorder in hart en nieren. En een trainer met een Feyenoord-hart scheelt net weer een paar procent in de acceptatie. Bovendien heeft hij behoorlijk wat ervaring'.

Maurice Steijn
Maurice Steijn is een outsider voor het stoeltje van Van Bronckhorst. Steijn heeft de afgelopen jaren met eerst ADO Den Haag en later met VVV Venlo laten zien met weinig geld en kwalitatief mindere spelers toch boven verwachting te kunnen presteren. Hij werd met ADO één keer negende in de Eredivisie en bracht VVV Venlo terug naar de Eredivisie, alwaar de ploeg nu redelijk makkelijk meedraait en zelfs zesde staat (!).

Feyenoord probeerde Steijn al naar Rotterdam te halen, maar vorige zomer zou dat slechts als assistent-trainer zijn geweest. Steijn sloeg dat aanbod af. Rob Jacobs (zelf oud-coach van Feyenoord) twijfelt: 'Steijn heeft een goede uitstraling en weet wat hij wil. Maar goed genoeg voor de top? Ik weet het niet...'.

Philip Cocu of Erwin Koeman
Dan zijn er nog twee andere interessante opties. Erwin Koeman was al eerder coach in de Maasstad, maar is sindsdien vooral assistent geweest. Zo werkte hij onder andere met zijn broer Ronald bij Southampton en Everton. Zijn laatste klus was samen met Philip Cocu met bij Fenerbahce. Koeman bleef over na het ontslag van Cocu, maar Fenerbahce wilde uiteindelijk niet door met Koeman als interim-coach. Koeman heeft sinds zijn vorige periode bij Feyenoord veel ervaring opgedaan en past daarom in het 'plaatje' van Van Geel.

Ook Cocu past daar in, gezien zijn staat van dienst bij PSV. Cocu begon zwak bij de Eindhovenaren, maar na een moeilijke start won hij daar kampioenschap op kampioenschap. Of Cocu zelf zin heeft om nu al weer in Nederland aan de slag te gaan? Deze winter sloeg hij in ieder geval een positie bij Anderlecht af. Zijn zaakwaarnemer zei: 'Phillip wil eerst uitrusten'. Wellicht dat Cocu deze zomer echter wél weer beschikbaar is.

Verder noemt de NOS ook minder voor de hand liggende opties als: Martin Jol, Henk ten Cate, Ron Jans, Hein Vanhaezebrouck en Jean-Paul van Gastel (met Bert Konterman en Kees van Wonderen).

Lees meer op: NOS.nl

Discussieer mee! 149 reacties

Gast4010095511

Je plaatst een bericht als Gast4010095511