Verdonk wist niet wat te doen: 'Ik bedankte hem terwijl hij niet eens een assist gaf'

Verdonk wist niet wat te doen: 'Ik bedankte hem terwijl hij niet eens een assist gaf'

Calvin Verdonk stond vandaag weer in de basis. De linksback die eigenlijk zou vertrekken bij Feyenoord speelde dit seizoen al veel wedstrijden. Vandaag scoorde hij voor het eerst in zijn loopbaan een doelpunt in de Eredivisie.


Had je nou ook zoiets van eindelijk? “Dat niet echt, ik had niet echt aan een doelpunt gedacht van tevoren, maar eindelijk heb ik mijn doelpunt gemaakt”, aldus Verdonk bij FOX Sports, die de bal uiterst precies in de hoek krulde. ”Ja ik had al een idee dat hij daar zou vallen, ik krulde hem volgens mij precies om de verdediger heen.”

Verdonk scoorde een goede goal vandaag. “Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik moest doen met juichen, omdat ik niet zo vaak scoor. Ik liep op Sam Larsson af, bedankte hem terwijl hij eigenlijk niet eens een assist of zo gaf”, aldus een vrolijke Verdonk.

Het doelpunt moet Verdonk vertrouwen geven. “Ik heb sowieso wel vertrouwen, een doelpunt geeft alleen wat extra vertrouwen. Ook in de wedstrijd vandaag, ook na het doelpunt stond ik verdedigend goed, maar aan de bal werd het minder, omdat ik vermoeid raakte.”

Dit seizoen is natuurlijk voor Verdonk eentje die anders loopt dan verwacht. “Eigenlijk geen verwachting, ik moest me melden bij Jong Feyenoord. Ik werd in de vakantie gebeld door Martin (red. Van Geel), Haps was geblesseerd geraakt en ik moest me melden bij het eerste. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid en best veel gespeeld dit seizoen.” Inmiddels is hij toch one of the guys? “Ja, maar dat voelde ik me sowieso wel.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 11 reacties

Gast6945119190

Je plaatst een bericht als Gast6945119190