Vlaar: 'Daardoor kan hij zijn klasse nog elke week laten zien nu'

Vlaar: 'Daardoor kan hij zijn klasse nog elke week laten zien nu'

Voormalig Feyenoorder Ron Vlaar is bij AZ aan het wikken en wegen of hij nog een jaar doorgaat. Vlaar vindt het bijzonder wat Robin van Persie allemaal nog laat zien in Nederland.


Vlaar keek de Klassieker en zag Van Persie excelleren. “Ik heb genoten toen. Ik vind het ongelooflijk wat Robin doet. Eigenlijk is het heel bijzonder dat we dit in Nederland nog kunnen zien. Er straalt zoveel klasse vanaf. Dat kan ik intens waarderen”, aldus Vlaar in gesprek met De Telegraaf.

Vlaar snapt ondanks het goede spel heel goed dat Van Persie gaat stoppen met betaald voetbal. “Ja, helemaal. Hij wordt 36 jaar, hè. Heeft ook nog eens tropenjaren beleefd in de Premier League. Dat was beuken. Wat hij heeft meegemaakt bij Arsenal en Manchester United, op alle fronten, gaat niet in je koude kleren zitten. De mensen hebben geen idee wat voor impact dat heeft op je lijf. Sport is gezond, maar zoals wij op dat niveau topsport bedrijven is eigenlijk ongezond. Ik denk dat Robin zijn lichaam zo goed kent, dat hij dondersgoed weet waar hij nu aan toe is. Dat is misschien ook wel lekker, want ik weet dat nog niet. Robin heeft duidelijkheid en dat zal hem ook bepaalde rust geven. Daardoor kan hij zijn klasse nog elke week laten zien nu.”

Vlaar zelf is weer topfit, traint elke dag. Zijn besluit om door te gaan of te stoppen heeft hij nog niet gemaakt. “Het gaat weer hartstikke goed. Ik heb nog niet bepaald of ik doorga of stop. Ik hoef die keuze ook niet te maken nu. Ik kan iets willen, maar uiteindelijk moet de club het dan ook willen. Belangrijk is dat ik weer superfit ben. Dat helpt enorm.”

Discussieer mee! 5 reacties

Gast7967840119

Je plaatst een bericht als Gast7967840119