'Ik heb niet zoveel met Ajax, moet ik eerlijk toegeven'

'Ik heb niet zoveel met Ajax, moet ik eerlijk toegeven'

Één van de lichtpuntjes bij Feyenoord dit seizoen is Orkun Kökçü (18). Bij zijn Eredivisiedebuut, uit bij FC Emmen, scoorde hij de 1-3 en opeens is hij een Bekende Nederlander. Kökçü heeft zich het hoofd niet op hol laten brengen: "Ik moest even wennen aan al die aandacht, maar ik weet dat het erbij hoort als je profvoetballer bent. Ik heb mijn woordje gedaan in de pers en ben gewoon lekker blijven trainen en voetballen bij Feyenoord."


In de nieuwe Hand in Hand vertelt Kökçü over zijn jeugd in de Haarlemse wijk Schalkwijk, waar het straatvoetbal nog volop leeft. "We voetbalden elke dag op straat. Ik heb het voetballen op straat geleerd. Ik speelde veel partijtjes met vrienden en natuurlijk ook met mijn broer Ozan."

Balgevoel
Kökçü voelde zich snel op zijn gemak bij de A-selectie. Hij is onder de indruk van Robin van Persie. "Robin heeft zo ongelofelijk veel balgevoel. Op televisie zie je ook dat hij vreselijk goed kan voetballen, maar als medespeler sta je er met je neus bovenop. De manier waarop Robin met de bal omgaat, heeft veel indruk op mij gemaakt."

Op de vraag of het voor een jongen uit Haarlem niet logischer was geweest bij Ajax terecht te komen, heeft Kökçü een duidelijk antwoord: "Ik heb niet zoveel met Ajax, moet ik eerlijk toegeven. Er wordt ze vaak een bepaalde arrogantie verweten en daar ben ik niet van. Feyenoord past wat dat betreft veel beter bij mij, ook als Noord-Hollandse jongen."

Lees meer over:

Discussieer mee! 39 reacties

Gast3093001443

Je plaatst een bericht als Gast3093001443