De kranten: 'Feyenoord voer voor psychologen'

De kranten: 'Feyenoord voer voor psychologen'

Feyenoord leek gisteren in het niets op de ploeg die Ajax volledig wegvaagde. De Rotterdammers speelde gezapig tegen het kleine broertje en lieten zich daarmee behoorlijk kennen. De ochtendkranten zijn dan ook niet mals. 'Feyenoord voer voor psychologen.


Zo schrijft De Telegraaf: "Je kunt vooraf benadrukken dat het niet weer mag gebeuren, zoals de spelers onderling deden, maar het is door de jaren heen een terugkerend fenomeen. Iets dat onomkeerbaar lijkt. De club lijkt voer voor psychologen."

Het Algemeen Dagblad zag vooral geen wil om te winnen, ondanks de eisen van Van Bronckhorst. "Maar Feyenoord wist dat al dagen, was vooraf ook gewaarschuwd. Feyenoord was gisteren compleet, met zelfs nog volop munitie op de reservebank. Excuses waren er niet. Maar de ploeg kon het niet opbrengen om het gaspedaal volledig in te drukken. En minstens net zo verwijtbaar: de ploeg had niet de ingevingen om Excelsior, ook na gisteren nog altijd de formatie met de meest gepasseerde verdediging en in de derby ook nog eens met debutant Siebe Horemans in de gelederen, uit elkaar te spelen."

Het dagblad draagt ook nog wat voorbeelden aan. "Een corner voor Feyenoord in de eerste helft met 0-0 op het scorebord. Een sjokkende Sam Larsson richting de cornervlag. De Zweed die vervolgens op zijn dooie gemak zijn voet op de bal zette om zijn schoenveters eens wat strakker te strikken. Het straalde bepaald niet uit dat Feyenoord de stadgenoot in hoog tempo omver wilde kegelen."

Ook Steven Berghuis krijgt er van langs na zijn gedrag richting de bank van Excelsior. "De aanvaller werd voor 'Stefanie' uitgemaakt. En bij Excelsior riep coach Adrie Poldervaart 'hééé' tegen arbiter Jochem Kamphuis, omdat hij een vrije trap wilde. De irritatie bij Berghuis leek vervolgens niet op de onverstoorbaarheid die de in potentie beste speler van Feyenoord, routinier Robin van Persie niet meegerekend, had moeten uitstralen."

Discussieer mee! 8 reacties

Gast144916785

Je plaatst een bericht als Gast144916785