Van Hanegem: 'Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd'

Van Hanegem: 'Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd'

Feyenoord liet gisteren zien dat de 6-2 tegen Ajax een incident was. De Rotterdammers gingen pijnlijk met 2-1 onderuit bij het kleine broertje Excelsior. Willem van Hanegem zag het met lede ogen aan.


De Kromme schrijft in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. “Ik had gehoopt dat we Feyenoord even links hadden kunnen laten liggen deze week. Dat er een week na de 6-2 tegen Ajax een makkelijke overwinning was geboekt op Woudestein.”

Van Hanegem ziet overal talenten opkomen, bij het veldrijden, fietsen op de weg, bij PSV. “Behalve bij Feyenoord. Orkun Kökcü is een groot talent. Dat liet hij zien tegen FC Emmen, maar daarna heb ik hem alleen nog tegen Fortuna Sittard zien spelen. Feyenoord heeft behoefte aan onbevangenheid en creativiteit. Juist nu. Dat het verschil tussen de piek tegen Ajax en de dalen tegen PEC Zwolle en Excelsior zo enorm groot is, dat is ronduit ergerlijk. Daarom gaan we het toch weer over die club hebben.”

Feyenoord haalde vier punten uit de laatste vijf wedstrijden, toch ziet Van Hanegem dat het seizoen geslaagd lijkt. “Ajax is een keertje verslagen. Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd. Altijd maar bezig zijn met een andere club en zelf zo vaak volledig door de bodem zakken, het is absurd.”

Voor Excelsior zijn er de complimenten. “Excelsior is een veredelde amateurclub, maar ze voetballen dus makkelijker dan Feyenoord. De mensen die vorige week riepen dat alle criticasters op de technische staf terug moesten in hun mand, wil ik even niet meer horen. Bij dit Feyenoord is iets echt goed mis. Ik gaf al eerder aan dat het tijd is voor een frisse wind met nieuwe gezichten. Nee, daar had ik Dick Advocaat niet bij in gedachten. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje armoedig dat ze nu bij hem hebben aangeklopt.”

Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan. “Die 2-1 in de slotfase, het leek alsof ze het allemaal wel prima vonden. Blijkbaar draait alles om de halve finale in de beker tegen Ajax later deze maand. Om Ajax nog iets meer te tergen start de kaartverkoop op 6 februari, 6-2 dus. Ik vrees de boemerang.”

FR-Fans.nl mini poll

Is het seizoen geslaagd als Ajax geen prijs wint?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 57 reacties

Gast417886640

Je plaatst een bericht als Gast417886640