Verbeek adviseert Vilhena: 'Ik zou bij zo'n club een tussenstap maken'

Verbeek adviseert Vilhena: 'Ik zou bij zo'n club een tussenstap maken'

Feyenoorder Tonny Vilhena zou al vele malen vertrekken bij Feyenoord, maar zit er nog steeds. Toch lijkt een stap naar een andere club steeds dichterbij te komen. ELF Voetbal sprak met Gertjan Verbeek over de volgende stap die de middenvelder zou moeten nemen.


“Ik denk dat hij met zijn manier van spelen erg goed zou kunnen aarden in de Duitse Bundesliga. Misschien nog beter dan in Engeland", aldus Verbeek. "Maar ik vraag me wel sterk af of topclubs als Roma, Spurs, maar ook Bayern, Dortmund, City of Liverpool Vilhena écht willen. Dat zal niet voor de basis zijn. Ik zou hem adviseren om een tussenstap te maken. Daarbij kun je denken aan clubs als Leipzig, Mönchengladbach of Schalke. Bij zo’n club kan Vilhena zich ontwikkelen door veel te spelen. Als hij het daar goed doet en basisspeler bij Oranje wordt, kan hij kijken of er weer een stapje hogerop in zit.”

Verbeek ziet dat Vilhena de laatste twee jaar is gegroeid. Zijn basisniveau is veel hoger komen te liggen. “Dat hij twee jaar geleden een transfer liet gaan vanwege de situatie met zijn moeder snap ik volkomen. Dan wil je dicht bij je familie zijn en niet ergens alleen zitten in een appartementje. Van wat ik op het veld zie oogt hij mentaal krachtig. Op het veld is Vilhena dominant, meer dan in voorgaande jaren. Hij is sinds het vertrek van Karim El Ahmadi de patron op het middenveld bij Feyenoord. Meer dan Jordy Clasie. Ik zie Vilhena ook niet meer door een ondergrens zakken.”

Verbeek adviseert Vilhena dan ook om te vertrekken. “Het niveau in de Eredivisie wordt schrijnend. Kijk hoe ver PSV en Ajax boven iedereen uitsteken. Dan komt Feyenoord en ver daarachter weer clubs als FC Utrecht, AZ, sc Heerenveen en Vitesse. Vilhena heeft nieuwe prikkels nodig: betere teamgenoten, betere tegenstanders. Vilhena kan goed in de rol van controleur spelen, maar ook meer vooruitgeschoven. Hij is allround en zo’n type speler is gewild. Ook gezien zijn leeftijd. Ik vind hem volwassen spelen, het druistige van voorgaande jaren is ervan af. Als Vilhena zo blijft spelen als voor de winterstop tegen PSV komt er zeker een mooie club voor hem.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 41 reacties

Gast6410065936

Je plaatst een bericht als Gast6410065936