Kökcü: 'Uiteindelijk wil ik binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats'

Kökcü: 'Uiteindelijk wil ik binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats'

Feyenoord speelde zaterdag met overwegend jonge spelers de wedstrijd tegen Kalsruher SC. Het was de oude meester Robin van Persie die de jonkies de weg wees met twee goals en een assist. 27 van de 29 spelers die mee waren op trainingskamp kregen speeltijd. De speler met de meeste minuten was Orkun Kökcü. De jonge middenvelder is opgeklommen in de pikorde en wil zoveel mogelijk gaan spelen.


“Je voelt je er nu wel meer bij horen, omdat je nu al zes maanden meetraint met het eerste. Het voelt allemaal wat fijner en je bent meer op je plekkie”, aldus de middenvelder in gesprek met De Telegraaf. “Waar ik nu sta, was mijn doelstelling toen ik vorig jaar meeging op trainingskamp. Ik hoopte toen voor mijn achttiende verjaardag mijn debuut te maken en dat is gelukt. Dat was echt een doel. Om op je achttiende te debuteren wordt al een beetje normaal en daarom wilde ik het op mijn zeventiende doen. Dat zegt wel wat meer over je potentie, denk ik. Daar was ik wel mee bezig. En dat ik dan tegen FC Emmen op mijn zeventiende mijn debuut maakte met een goal en een assist was een jongensdroom.”

Kökcü viel in tegen Borussia Dortmund en zorgde gelijk voor verandering in het spel. Tegen Kalsruher SC startte de middenvelder in de basis. “Door die zes maanden dat ik nu al meetrain met het eerste heb ik zoveel extra in vergelijking met vorig jaar, dat ik nu beter weerstand kan bieden. Dan heb je het over aannames, de snelheid van passen, posities bezet houden. Nu ben je meer ervaren en weet je beter wat je moet doen. Je hebt natuurlijk ook de hele tijd ervaren jongens om je heen, als Robin van Persie, Jordy Clasie en Tonny Vilhena. Die helpen je ook daarmee en dat heeft me wel goed gedaan.”

Ondanks dat zijn doel van vorig jaar is gehaald, is Kökcü niet minder ambitieus geworden. “Voor de komende zes maanden is het mijn doelstelling om zoveel mogelijk wedstrijden mee te pikken en ervaring op te doen. En uiteindelijk wil ik binnen korte tijd aankloppen voor een basisplaats.”

FR-Fans.nl mini poll

Maar komt Kökcü in aanmerking voor een basisplaats bij Feyenoord?

1 stemmen

Discussieer mee! 29 reacties

Gast1788014133

Je plaatst een bericht als Gast1788014133