COLUMN | Als je eerlijk bent verdient AZ de beker het meest

COLUMN | Als je eerlijk bent verdient AZ de beker het meest

De meeste lezers, zeker degenen die voor Feyenoord zijn, zullen verbaasd of kwaad de titel lezen. Maar als je het seizoen van Feyenoord en AZ naast elkaar legt, kun je er toch snel op uitkomen dat de Alkmaarders het beste van alle Eredivisieclubs zowel voetballen als presteren.


Je kunt me nu op veel fronten bekritiseren en afvragen of ik als Feyenoordfan niet hoop dat de Rotterdammers de beker pakken. Ja natuurlijk wel! Meer dan. Maar er zit een verschil tussen hoop en verdienen. En zeker dit seizoen, waarin er veel tegenslagen zijn, heb ik de ploeg in heel veel wedstrijden niet overtuigend zien spelen. En dat terwijl de mentaliteit van deze stad ‘handen uit de mouwen en werken voor je geld’ is. Maar er zijn maar een aantal wedstrijden geweest waarin dat is gebeurd. Gek genoeg is AZ-uit daar een van geweest toen de uitslag 0-4 was.

Maar een half jaar na de overwinning in Alkmaar kun je ook stellen dat de situaties nu heel anders liggen. Feyenoord moet eigenlijk de beker pakken, AZ mag de beker pakken. Alleen als je puur kijkt naar de huidige tussenstand op de ranglijst. Dan zijn ze beiden verzekerd van Europees voetbal.

Dat de ploeg van John van den Bron zo hoog staat in de stand is ook mede te danken aan het geweldige aanvalsduo Idrissi - Weghorst. In de beker tegen FC Twente wisten ze elkaar weer feilloos te vinden en droegen bij aan de 4-0 overwinning op FC Twente. Daarbij opgeteld dat de ploeg leuk en fris voetbal speelt. Feyenoord zou dus in de finale van de TOTO KNVB Beker, en ook al speelt het op vertrouwt terrein, net zo moeten spelen als het eerder dit seizoen tegen bijvoorbeeld AZ of in de beker tegen PSV heeft gedaan. En wellicht verdient Feyenoord dan de dennenappel en kan ik mijn mening wat bijstellen.

Oscar van Bekkum

Discussieer mee! 129 reacties

Gast5447727496

Je plaatst een bericht als Gast5447727496