Van Hooijdonk: 'Die haat bij NAC-fans tegen Feyenoord heb ik nooit begrepen'

Van Hooijdonk: 'Die haat bij NAC-fans tegen Feyenoord heb ik nooit begrepen'

Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waar de haatgevoelens van NAC-supporters jegens Feyenoord vandaan komen. Zaterdagavond staan de twee ploegen in Breda tegenover elkaar.


"Die haat bij NAC-fans tegen Feyenoord heb ik nooit begrepen. Omdat het 25 minuten rijden is? Want anders moet je ook een hekel hebben aan Amsterdam", vraagt Van Hooijdonk zich openlijk af in gesprek met BN De Stem. "Ik heb er in ieder geval geen last van.

"Vaak gaat het over de bestorming (1994) van het oude stadion aan de Beatrixstraat, maar daarvoor was het ook regelmatig vechten", gaat de voormalig voetballer verder. "Gelukkig merk ik dat de normalisatie is ingetreden, want voor het eerst sinds lange tijd is NAC - Feyenoord op zaterdagavond. Dat alleen al vind ik prettig."

Van Hooijdonk speelde tijdens zijn actieve loopbaan voor zowel Feyenoord als NAC. Wie er vanavond wint, maakt de oud-spits niet uit. ""Ik ben neutraal. Voor Feyenoord maakt het niet veel meer uit, voor NAC zijn de punten ontzettend belangrijk. De gunfactor ligt daarom iets meer bij NAC, maar ik raak niet in paniek als er verloren wordt."


Discussieer mee! 35 reacties

Gast837758843

Je plaatst een bericht als Gast837758843