'Feyenoord heeft helemaal geen nieuw stadion nodig, hooguit nieuwe bestuurders'

'Feyenoord heeft helemaal geen nieuw stadion nodig, hooguit nieuwe bestuurders'

Stel menig Nederlander de vraag wat het mooiste stadion van Nederland is en heel veel mensen zullen antwoorden De Kuip. Toch wil Feyenoord een nieuw stadion dat 400 miljoen euro kost. Volgens Frans Reichardt, columinst voor Hand in Hand, probeert de organisatie van Feyenoord-City met fabeltjes het plan er door te krijgen.


De eerste fabel is dat volgens de organisatie De Kuip nog maar 25 jaar mee kan. Toch zijn er rapporten van het onderzoeksinstituut TNO waarin staat dat De Kuip nog minstens 50 jaar mee kan. Dit rapport is ook beschikbaar voor de mensen achter Feyenoord City.

Een andere fabel zou zijn dat Feyenoord geen prijzen kan winnen in De Kuip, dat schrijft de NRC. Toch werd Feyenoord afgelopen seizoen kampioen, won het het jaar ervoor de beker en is het de laatste Nederlandse club met een Europese prijs. Dat De Kuip minder oplevert is volgens Reichardt niet omdat het veroudert is, maar omdat de verantwoordelijken niet goed hun werk doen.

Het laatste fabeltje is, dat renovatie achteruitgang zou zijn. Renovatie van De Kuip geeft geen achteruitgang. Het aantal business seats, skyboxen, vierkante meters commerciële ruimte, strekkende meters horeca is niet anders dan in het nieuwe stadion. De huidige Kuip is een architectonisch hoogstandje met karakteristieke bouwstijl. De ‘dansende tribunes’bij de juichende massa zijn uniek. Zelfs oud-voorzitter Jorien van den Herik zei het laatst. „Beter dan dit krijg je nooit meer.”

Volgens Reichardt is het risico financieel gezien te groot bij nieuwbouw, dit zou de doodsteek kunnen zijn voor Feyenoord. De oplossing? Knap De Kuip op, verbeter de infrastructuur en geef het hele gebied een facelift. Dit kan voor een fractie van het bedrag wat het nieuwe project kost en dat zonder gemeenschapsgeld. ‘De magie van dit stadion is ongeëvenaard en de commerciële mogelijkheden zijn enorm. Feyenoord en Rotterdam hebben helemaal geen nieuw stadion nodig, hooguit nieuwe bestuurders.’

Discussieer mee! 128 reacties

Gast2983732571

Je plaatst een bericht als Gast2983732571