'Kramer hoopt op debuut in Champions League'

'Kramer hoopt op debuut in Champions League'

Feyenoord treedt woensdagavond aan tegen Manchester City en dat zorgt voor behoorlijk wat hoofdbrekens bij trainer Giovanni van Bronckhorst. De afwezigheid van Nicolai Jørgensen zorgt voor veel discussie. Kan Feyenoord wel aantreden met Michiel Kramer in de spits? De spits zelf denkt van wel en hoopt op vertrouwen van zijn coach.


“Op papier kun je het nooit winnen”, zegt Kramer tegenover De Telegraaf. “Manchester City heeft een ploeg die meer dan een half miljard heeft gekost. Als Nederlandse clubs kunnen we daar nooit tegenop en je moet het ook niet willen. Want de bedragen die zij betalen voor spelers slaan toch nergens op? Maar in de praktijk loopt het in het voetbal soms toch anders.”

Toch hoopt Kramer dat zijn medespelers niet te veel op kijken tegen City. “We weten allemaal dat de absolute top, gewoon de top van de wereld, tegenover ons komt te staan. Manchester City schaar ik bij PSG, Real Madrid, Barcelona, Monaco, Bayern München en Juventus. Wij staan daar met Feyenoord heel ver vanaf. Door op een ongelooflijke manier de strijd aan te gaan en die ploegen gewoon aan te pakken, kunnen we soms iets moois neerzetten. De laatste Feyenoord-Manchester United (1-0) blijft wat dat betreft een prachtig voorbeeld.”

Kramer leek in de zomer een transfer te gaan maken, maar toen bleek dat Robin van Persie niet naar Rotterdam kwam, mocht Kramer niet vertrekken. Toch vindt hij dat helemaal niet erg. “Ik zit over een lange periode vrij goed in mijn vel. Tegen Heracles vond ik ook dat ik redelijk tot goed speelde. Daarom kijk ik er naar uit om ook in de Champions League te spelen.”

Kramer liet met zijn prachtige assist op Steven Berghuis zien dat hij ook over de grond van waarde kan zijn. “Het is niet prettig om altijd maar van afstand hoge ballen te krijgen. Over de grond kan ik ook van waarde zijn.” Volgens Kramer gaat zijn 1.94 ook niet helpen in een wedstrijd tegen City. “Bij City zijn ze ook groot of hebben ze de fysieke kracht. Het wordt hartstikke zwaar, je wil je als club en als speler uiteindelijk toch meten met de absolute top. Dit is het hoogste niveau wat we met deze club kunnen halen. Ik hoop dat we er ook een beetje van kunnen genieten”, blijft Kramer hoopvol.

Discussieer mee! 37 reacties

Gast7664273945

Je plaatst een bericht als Gast7664273945