'Principeakkoord contractverlenging Beelen'

'Principeakkoord contractverlenging Beelen'

23 reacties 23
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft het ja-woord van Thomas Beelen om zijn contract open te breken en te verlengen. Hoewel zijn huidige contract nog doorloopt tot de zomer van 2027, staat een verlenging in de planning. Het officiële tekenmoment moet nog worden vastgelegd, zo weet 1908.nl

De 23-jarige verdediger uit Harderwijk kwam vorig seizoen over van PEC Zwolle op advies van de technische staf van Feyenoord. De Rotterdamse club betaalde ongeveer drie miljoen euro voor de rechtspoot, die ook in de belangstelling stond van PSV. Beelen koos echter voor Feyenoord vanwege hun overtuigende plannen en visie.

Gedurende het seizoen wist Beelen een vaste plaats in het team van toenmalig hoofdtrainer Arne Slot te bemachtigen. Zijn marktwaarde steeg volgens Transfermarkt tot twaalf miljoen euro, terwijl deze een jaar eerder nog minder dan een half miljoen euro was.

Een hoogtepunt in Beelen's seizoen was zijn uitstekende optreden tegen AS Roma, waar hij 100% van zijn duels won tegen Romelu Lukaku, wat zijn reputatie aanzienlijk versterkte. Zijn overstap naar Feyenoord in juli 2023 was een belangrijke stap in zijn carrière, en sindsdien heeft hij zich bewezen als een waardevolle speler voor de club.

Beelen heeft ook indruk gemaakt in de Europese competities, met name in de UEFA Champions League. Zijn veelzijdigheid, met mogelijkheden om zowel als centrale verdediger als middenvelder te spelen, maakt hem een onmisbare kracht in het team van Feyenoord.

De contractverlenging van Beelen onderstreept het vertrouwen dat Feyenoord heeft in zijn capaciteiten en toekomstpotentieel. Het toont aan dat hij een sleutelrol zal blijven spelen in de ambities en successen van de club in de komende jaren.

Lees ook