Opvolger Wieffer dient zich aan: 'Er liggen nu nieuwe kansen voor mij'

Opvolger Wieffer dient zich aan: 'Er liggen nu nieuwe kansen voor mij'

29 reacties 29
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

De eerste officiële uitgaande transfer is sinds vorige week een feit. Mats Wieffer vertrok voor een recordbedrag richting Brighton and Hove Albion. De middenvelder mag zich daar gaan voegen bij onder andere Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman. 

Dat met het vertrek van Wieffer een gat ontstaat is een understatement. De spelmaker excelleerde met name in de wedstrijden op het allerhoogste niveau. De beoogde vervanger van Wieffer is vorig jaar in huis gehaald met Zerrouki, ware het niet dat de Algerijn in zijn eerste jaar een zeer wisselende indruk achterliet. Opmerkelijk voor een speler met 121 wedstrijden Eredivisie en 36 interlands in de benen. 

Nieuwe trainer nieuwe kansen

Onder nieuwe trainer Brian Priske wordt een nieuwe start gemaakt en met een nieuw spelsysteem namelijk 3-4-3. Op de site van voetbalweekblad Voetbal International worden Priske en Zerrouki geciteerd na de wedstrijd tegen FC Dordrecht die met 4-0 een simpele overwinning genoemd kan worden.  Trainer Brian Priske ziet in Ramiz Zerrouki een natuurlijke opvolger van de vertrokken Mats Wieffer. "Er liggen nu nieuwe kansen voor mij," aldus Zerrouki, die graag zijn maatje opvolgt.

Priske roemt Wieffers prestaties en benadrukt het belang van vervanging, intern of extern van bepalende posities in de selectie. "We streven er altijd naar om de selectie beter te maken." Hij ziet ook potentie in spelers als Antoni Milambo en verwacht dat Quinten Timber snel terugkeert. Zerrouki toont zich gemotiveerd: "Ik heb vertrouwen in mezelf."

Het nieuwe systeem brengt de aanvallers dichter bij het doel, wat volgens Priske goed bij Feyenoord past. "We willen onze aanvallers zoveel mogelijk in die positie krijgen." Zerrouki en de andere spelers passen zich snel aan, wat vertrouwen geeft voor het komende seizoen.

Johan Cruijff Schaal aanstaande

Feyenoord werkt toe naar de wedstrijd tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal op 4 augustus. Zerrouki benadrukt het belang van deze wedstrijd: "Voor ons is het zaak dat we in die onderlinge strijd aan het begin al de toon zetten." Het team hoopt hiermee een flow te creëren voor de start van het nieuwe seizoen.

Lees ook