'Transfer Minteh levert Feyenoord meer dan één miljoen euro op'

'Transfer Minteh levert Feyenoord meer dan één miljoen euro op'

26 reacties 26
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord had afgelopen seizoen de beschikking over Yankuba Minteh. De vleugelflitser op de rechterflank begon nog wat onwennig aan het seizoen, maar groeide naarmate het seizoen vorderde steeds meer uit tot een onmisbare kracht voor het elftal van Arne Slot.

Feyenoord huurde de aanvaller van Newcastle United en hoopte ook dit seizoen gebruik te kunnen maken van de aanvaller. Newcastle wilde rond de regels van Financial Fairplay echter alleen verkopen en Brighton & Hove Albion ging voor bijna 40 miljoen euro aan de haal met Minteh. Toch levert het Feyenoord nog wel wat op. 

De Rotterdammers hadden een afspraak met Newcastle over een vergoeding van de aanvaller als hij na de huur meer geld waard zou worden. Martijn Krabbendam van Voetbal International weet dat het Feyenoord uiteindelijk geen windeieren heeft gelegd. "Minteh levert Feyenoord nog meer dan één miljoen euro op. Gedeeltelijk zijn dit kosten die gemaakt werden, maar eigenlijk ook een soort van prestatiebonus voor de ontwikkeling van de speler. Dan is huren wel lucratief.", beëindigd de Feyenoord-watcher.

Seizoen Minteh

Minteh kwam afgelopen seizoen over op huurbasis van Newcastle United dat hem oppikte bij Odense BK, waar hij pas zijn eerste seizoen als volledig prof afwerkte. Bij Feyenoord ging hij met grote stappen vooruit. 

In totaal speelde hij vorig jaar in totaal 37 wedstrijden voor Feyenoord. Daarin vond hij 11 keer het net en gaf hij 6 assists. 

Lees meer over
Lees ook