Priske krijgt schitterende afscheidsvideo van Sparta Praag

Priske krijgt schitterende afscheidsvideo van Sparta Praag

8 reacties 8
Bron: Sparta Praag
Foto: Pro Shots

Sparta Praag neemt op X afscheid van Brian Priske. De 47-jarige succestrainer, die voor drie jaar overkomt naar Feyenoord, laat de club in een kleine mineurstemming achter. In een bijna vier minuten durend filmpje, zijn de hoogtepunten van Priske te zien.

Priske won, na een droogte van 9 jaar, de landstitel met Sparta Praag. Dat deed hij niet één keer, maar twee keer achter elkaar. Ook pakte de Deen afgelopen seizoen de nationale beker, deze prestaties leverden hem veel lof op.

Lovende woorden

Sportdirecteur Tomáš Rosický is duidelijk: ‘We hebben een periode achter ons die ons allemaal heeft verrijkt.’ Praag wist dat er aan Priske getrokken zou worden en heeft achter de schermen assistent-trainer Lars Friis klaargemaakt voor het hoofdtrainerschap. Dit maakte de club vandaag ook direct bekend op social media.

Doordat er veel aandacht was voor Priske was de topclub uit Praag goed voorbereid: ‘We hadden een duidelijk idee over hoe we in deze situatie moesten handelen, omdat we in het verleden al interesse in Brian hadden waargenomen. De sleutel is continuïteit in ons duidelijk opgezette systeem, zowel in het naleven van de normen van het dagelijkse werk van alle onderdelen van het A-team, als in de verdere opbouw op basis van duidelijke spelprincipes.’

Bekijk hier de afscheidsvideo gemaakt voor Brian Priske.

Lees ook
Lees ook