'Scouting Feyenoord schoof 31-jarige trainer naar voren als vervanger Slot'

Feyenoord lijkt in Brian Priske de nieuwe trainer te hebben gevonden. Toch had de scouting van Feyenoord een andere trainer op het oog. Fabian Hürzeler werd door de scouting naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Arne Slot. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka vooruit naar de aanstelling van Priske en de knap gevonden Hürzeler.

Hürzeler is een 31-jarige trainer die met FC Sankt Pauli kampioen werd van de 2. Bundesliga. Hürzeler zou één van de kandidaten voor Feyenoord zijn geweest. "Dat was één van de kandidaten voor Feyenoord als trainer, de scouting kwam daarmee die hebben hem volledig ontleed en zagen hem als opvolger van Slot", aldus Gouka. Hürzeler lijkt nu naar Brighton Hove & Albion te gaan. "Dat is een club die het wel aandurft met jonge opkomende trainers."

Feyenoord heeft de positie van trainer inmiddels zo goed als ingevuld. De Rotterdammers zijn rond met Priske en Sparta Praag. "Er zou eerst voor het weekend duidelijkheid komen. Toen moest de opstelling van Feyenoord onder 21 heel snel geplaatst worden op de site van de club, omdat er groot nieuws zou komen. Vermoedelijk de komst van Priske, maar dat liet toch nog op zich wachten. De komst van Priske is wel definitief, maar zijn staf is nog niet rond. Lars Friis was een beoogd assistent, maar Feyenoord wil geen Deense invasie en Friis is de mogelijke opvolger van Priske bij Sparta Praag", aldus Gouka.

Assistenten

Feyenoord en Te Kloese willen voorkomen dat er een Deense invasie naar Rotterdam komt. Dus blijft John de Wolf als cultuurbewaker sowieso bij het eerste elftal. "Brian Priske wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. Ze zijn eruit met Sparta Praag, maar Priske wil graag een assistent meenemen. Alleen kan die assistent ook hoofdtrainer worden bij Sparta Praag. Dus het zit nog in de details", aldus Gouka.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten