Lof voor target: 'Hij is een kampioenenmaker'

Vandaag werd bekend dat Brian Priske bovenaan de lijst zou prijken met potentiële nieuwe trainers van Feyenoord. De huidige trainer van Sparta Praag kende een verdienstelijke carrière als rechtsback en schopte het zelfs tot het Deens nationale elftal.

In die hoedanigheid speelde hij ook in een elftal met ESPN analist Kenneth Perez. Bij Voetbalpraat op de zender ESPN gaat de middenvelder in op zijn voormalig teamgenoot: "Een hele fijne man, heel intelligent en ik denk dat je dat ook wel moet zijn om een goede trainer te zijn. En dat is hij ook als je ziet wat hij bewerkstelligd heeft bij Sparta Praag en bij Midtjylland. Met name bij Sparta Praag, die waren al negen jaar geen kampioen geweest en nu twee jaar op rij. Dus hij is een kampioenenmaker. Ik denk dat dat een goede keuze is van Feyenoord."

Koning spelhervattingen

Freek Janssen, werkzaam bij het voetbalweekblad Voetbal International wordt gevraagd of hij de trainer kent, maar verwijst naar zijn collega: "Ik weet alleen wat Pieter Zwart allemaal heeft uitgezocht. Hij is dus begonnen als specialistentrainer bij vrije trappen en trekt dat ook door in zijn vak als hoofdtrainer. Ik geloof dat elke club waar hij komt 20 plus goals worden gemaakt uit spelhervattingen."

Harde werkers

Met de nieuwe coach zou Feyenoord een nieuw element kunnen toevoegen aan de manier van spelen, op een element waar bij afgelopen seizoenen veel kritiek op was. Toch ziet Janssen ook overeenkomsten: "Maar ook een manier van pressen die lijkt op van Arne Slot alleen in balbezit wat minder vanuit positiespel en wat eerder de lange bal. Maar redelijk wat gelijkenissen." Kenneth Perez memoreert zich de periode van Priske bij Midtjylland en dan met name internationaal: "Ze hebben in Europa hele goede wedstrijden gespeeld ook. Maar hij was een wat modale rechtsback, dus hij moest er hard voor werken en dat doet hij als trainer ook en je ziet vaak dat dat wel een vereiste is om een succesvol coach te zijn." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten