Quinten Timber traint apart bij Oranje

Quinten Timber traint apart bij Oranje

1 reactie 1
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-middenvelder Quinten Timber traint momenteel individueel in Zeist, zo meldt het Algemeen Dagblad. Timber is wel aanwezig bij de trainingssessies van het Nederlands Elftal. Timber miste de laatste wedstrijden van Feyenoord vanwege een blessure en werkt nu aan zijn herstel apart van de groep.

Voorbereidingen voor het EK

Bondscoach Ronald Koeman heeft maandagavond getraind met een selecte groep spelers, waaronder bekende namen als Steven Bergwijn, Justin Bijlow, Brian Brobbey, Virgil van Dijk, Mark Flekken, Cody Gakpo, Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Nick Olij, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Joey Veerman, Bart Verbruggen en Wout Weghorst. Dat Timber individueel traint is een teken dat de staf geen risico's wil nemen met zijn herstelproces, maar wel vertrouwen heeft in zijn herstel op tijd voor het EK.

Definitieve Selectie en Open Training

Na de trainingsstage zal Koeman woensdagmiddag zijn definitieve selectie van 26 spelers voor het EK bekendmaken. Daarbij zullen drie spelers uit de voorlopige selectie afvallen. Zaterdag staat er een open training gepland voor de fans, waarvoor alle 2000 beschikbare kaarten snel waren uitverkocht. Dit biedt de fans een kans om Oranje in actie te zien voordat ze naar Duitsland vertrekken.

Oefenwedstrijden en EK-schema

Voor hun vertrek naar Duitsland speelt Oranje nog twee oefenwedstrijden in De Kuip: tegen Canada op 6 juni en tegen IJsland op 10 juni. De definitieve selectie, ondersteund door een begeleidingsteam van 37 personen, reist op 11 juni naar Wolfsburg, waar Nederland zal trainen en verblijven tijdens het EK. Oranje begint hun EK-campagne op 16 juni tegen Polen in Hamburg. Vervolgens spelen ze tegen Frankrijk in Leipzig op 21 juni en sluiten ze de groepsfase af tegen Oostenrijk in Berlijn op 25 juni.

Lees ook