Veel contact tussen Feyenoord en Van Bronckhorst: 'Ze weten wat mijn ambities zijn'

Veel contact tussen Feyenoord en Van Bronckhorst: 'Ze weten wat mijn ambities zijn'

Feyenoord is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en daarbij lijkt het definitief geen Nederlander te worden. Eén van de namen die kortstondig in de media circuleerde, maar vooral door verschillende analisten werd geopperd is die van Giovanni van Bronckhorst. 

De voormalig trainer van Feyenoord was aanwezig bij Rondo op Ziggosport en maakt graag korte metten met die geruchten. Van Bronckhorst zegt ook dat het solliciteren als trainer in de laatste jaren is veranderd omdat alle clubs op zoek zijn naar een trainer met duidelijke speelwijze en visie. Over het contact met Feyenoord zegt 'Gio' het volgende: "Trainer zijn van een club is geweldig. Er spelen wel dingen, maar niet in Nederland."

Veel contact met Feyenoord

De Rotterdammers hebben zich niet gemeld voor de diensten van Van Bronckhorst maar er is wel sprake van een goede relatie: "Ik heb heel veel contact met Feyenoord. Maar niet in beeld als trainer, ze weten wat mijn ambities zijn. Ik heb vaak met Dennis (Te Kloese) gesproken. Mijn ambitie is niet als coach te zijn in Nederland." 

Van Bronckhorst stort zich momenteel vol op zijn stichting die jongeren helpt hun passie te ontdekken. Toch kriebelt het trainersvak, al is dat niet in Nederland: "Ik ben negen jaar in het trainersvak in Nederland actief geweest, vijf jaar als asistent vier jaar als hoofdtrainer. Ik heb bij Feyenoord een geweldige periode gehad en alles gewonnen wat er te winnen valt nationaal. Dus om dat allemaal weer opnieuw te doen is niet mijn ambitie. Maar zeg nooit nooit." 

Marco van Basten had het wel geweten als het aan hem lag en had heel graag ingestapt bij Feyenoord als hij Van Bronckhorst zou zijn. "Het blijft een mooie club, als je daar in de buurt ook woont. Je bent nu ook vijf jaar weer verder in je ontwikkeling dus je zou het ook op een andere manier weer doen, meer ervaring. Ik vind het eigenlijk vreemd dat Feyenoord zich nog niet gemeld heeft."

Lees ook