'Kansen op langer verblijf Minteh lijken verder te slinken'

'Kansen op langer verblijf Minteh lijken verder te slinken'

9 reacties 9
Bron: Daily Mail
Foto: Pro Shots

Yankuba Minteh, de 19-jarige vleugelspeler die dit seizoen op huurbasis voor Feyenoord uitkwam, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties in de Eredivisie. De Gambiaanse international scoorde 11 doelpunten, waarvan tien in de competitie, en speelde een cruciale rol in het succes van het team onder leiding van Arne Slot.

Minteh, die vorig jaar voor 6 miljoen pond werd aangetrokken door Newcastle United van het Deense OB, werd direct uitgeleend aan Feyenoord. Tijdens zijn verblijf in Nederland heeft hij niet alleen waardevolle ervaring opgedaan in de Champions League, maar ook bijgedragen aan de winst van de KNVB Beker, ondanks zijn rode kaart in de finale.

Interesse van Everton

Nu zijn seizoen bij Feyenoord ten einde is gekomen, is er interesse vanuit de Premier League, zo meldt Daily Mail. Daarmee lijkt een langer verblijf van de Gambiaan bij Feyenoord kleiner geworden. Everton heeft hun oog laten vallen op Minteh, hoewel de financiële situatie van de club momenteel onzeker is. Sean Dyche, de manager van Everton, volgt de jonge vleugelspeler nauwlettend, maar de uiteindelijke beslissing zal afhangen van de beschikbare middelen van de club.

Toekomstplannen

Ondanks de interesse van Feyenoord om Minteh nog een seizoen te huren, heeft de speler zelf aangegeven dat zijn uiteindelijke doel de Premier League is. In een interview met Voetbal International zei Minteh: "Uiteindelijk is de Premier League mijn doel. Newcastle United heeft veel vertrouwen in mij. Ik weet nog niet wat de toekomst brengt. Ik was eens in Newcastle toen ze tegen Borussia Dortmund speelden. Ik hoor binnenkort wat de plannen van de club voor mij zijn. Ik ben nog jong, ik heb tijd, misschien willen ze me nogmaals uitlenen."

Strijd om Olise

De interesse van Everton in Minteh, lijkt een gevolg van de interesse van Newcastle United in Michael Olise van Crystal Palace. Newcastle wil graag werk maken van de buitenspeler die bij veel clubs in trek is. De Franse vleugelspeler heeft een clausule van ongeveer 45 miljoen pond, die met bonussen kan oplopen tot 60 miljoen pond.

Lees ook