'Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak'

'Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak'

28 reacties 28
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Deze week wordt de definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt. Voor Feyenoord zitten Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Justin Bijlow in de voorlopige selectie.

Sander Westerveld en oud-Feyenoorder Ed de Goeij geven hun mening over de keepers van Oranje. Het is nog onduidelijk wie bondscoach Ronald Koeman zal meenemen naar het EK, en ook wie er als basisspeler zal gaan beginnen. Westerveld vindt de keepers die in de voorselectie zitten allemaal een beetje van hetzelfde niveau. 'Bijlow heeft weer maar de helft van de wedstrijden gekeept en is altijd geblesseerd, dus zijn krediet is wat mij betreft wel een beetje op bij Oranje', zegt Westerveld in gesprek met ESPN.

De Gooij is het niet eens met de woorden van Westerveld, al vindt hij wel dat de doelmannen dicht bije lkaar zitten. 'Als ik eerlijk ben, denk ik dat Bijlow de beste keeper is, in alle facetten van het keepersvak', zegt De Goeij. Hij is volgens de oud doelman het meest compleet en heeft alles in huis om een topkeeper te zijn. De Goeij weet wel dat zowel Verbruggen als Flekken het in Engeland hebben laten zien en zijn zij niet vaak geblesseerd. De Goeij verwacht dat Koeman zal gaan kijken wie de meest fitte indruk maakt. Westerveld zou kiezen voor Verbruggen, maar zou het ook logisch vinden als hij toch voor Flekken of Bijlow kiest.

Lees ook