Driessen positief: 'Het is Slot gelukt om Feyenoord een nieuwe voetbalidentiteit te bezorgen'

Driessen positief: 'Het is Slot gelukt om Feyenoord een nieuwe voetbalidentiteit te bezorgen'

1 reactie 1
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Journalist Valentijn Driessen schrijft in zijn column voor De Telegraaf over Arne Slot. Over zijn mindere kanten, maar ook zijn goede kanten. Sterker nog, Driessen legt de link met het Nederlands Elftal en hoopt dat bondscoach Ronald Koeman de speelstijl van Slot overneemt.

Maar Driessen begint scherp: ‘Hoewel de reacties van het Legioen anders deden vermoeden, heeft Feyenoord geen afscheid genomen van een heilige.’ Driessen noemt ijdelheid als minder ding aan de nieuwe trainer van Liverpool FC. Daarnaast noemt de journalist Slot een controlfreak, die kan manipuleren en zich menigmaal onterecht miskend voelt.

Daarna steekt Driessen de loftrompet af: ‘Het is Slot gelukt om Feyenoord een nieuwe voetbalidentiteit te bezorgen.’ Slot wordt zelfs de beste trainer sinds Ernst Happel genoemd. En ook al pakte Slot niet zoveel prijzen als Giovanni van Bronckhorst, Slot heeft het hoogst haalbare bereikt: een voetbalidentiteit neerzetten.

Driessen hoopt dan ook dat Koeman de aanvallende speelstijl, De Hollandsche School, overneemt van Slot. Driessen vindt het spel van Oranje niet aanvallend genoeg: ‘Oranje is te vaak niet om aan te zien en verworden tot ordinaire counterformatie. Een nationale ploeg in de geest van Louis van Gaal op de WK’s van 2014 en 2022.’ En volgens Driessen was het juist Koeman die daar toen kritisch op was.

Maar De Hollandse School leeft. Arne Slot, Peter Bosz en Pep Guardiola voeren het uit. Driessen vindt dat je als trainer moet durven. En nee, het is niet zeker dat je er een prijs mee pakt maar dat is een behoudende spelwijze ook niet. Driessen vindt het belangrijker dat je indruk achterlaat: ‘Zoals Slots voetbal bij Feyenoord eeuwigheidswaarde bezit.’

Lees ook