Feyenoord zonder Slot: 'Nieuw hoofdstuk gaan schrijven '

Feyenoord zonder Slot: 'Nieuw hoofdstuk gaan schrijven '

8 reacties 8
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Met een grote bos bloemen en een brede glimlach nam Feyenoord-trainer Arne Slot afscheid van de supporters. Bij het afscheid van trainer Arne Slot bij Feyenoord, was de hoofdrol in De Kuip weggelegd voor een mini Gernot Trauner. Een klein Oostenrijks kind, die net boven de bal uitkwam, schoot na de wedstrijd tegen Excelsior (4-0) de bal keer op keer tegen het net, tot groot vermaak van het Legioen.

De meeste reacties kreeg hij toen hij de bal naast het lege doel schoot, gevolgd door een groot 'OEI' uit dertigduizend kelen. Trauner senior kon er hard om lachen. Hij wist hoe het voelt om te missen. Drie jaar lang werkte hij uitstekend samen met zijn trainer Slot, groeide als verdediger en later als aanvoerder uit tot één van de gezichten van Slots bijzondere Feyenoord. Scoren deed hij in 103 wedstrijden nooit, maar opende in de 48e minuut de score, gevolgd door Ondrej Lingr, David Hancko en Lutsharel Geertruida.

De laatste twee keren waarschijnlijk evenals Slot deze zomer Feyenoord de rug toe. Maar Trauner blijft, met een contract tot medio 2026. Hij kwam naar Rotterdam toen Slot kwam. Zijn eerste kennismaking was als toeschouwer bij het voorrondeduel in de Conference League tegen FC Drita, toen Feyenoord door drie doelpunten van Guus Til, de laatste in de 90e minuut, op de valreep overleefde.

De rest is geschiedenis. Onder Slot beleefde Feyenoord drie geweldige seizoenen met een Europese finale, de landstitel en de KNVB-beker als tastbare bewijzen, en Trauner werd een vaste waarde bij het Oostenrijkse elftal.

Hoe nu verder?

In de Telegraaf wordt de aanvoerder van Feyenoord geciteerd: "Hopelijk hoor ik dinsdag dat ik bij de selectie van Oostenrijk zit voor EURO 2024 in Duitsland. Bij Feyenoord sluit ik een heel bijzondere periode af met Arne. Zoals de trainer zelf heeft gezegd: ‘in een spelerscarrière beleef je misschien drie tot vier geweldige jaren’. Dat was deze periode zeker, maar je moet vooruit durven kijken als speler en als club. Er ligt voor iedereen bij Feyenoord een nieuwe uitdaging te wachten. We moeten vanaf volgend seizoen een nieuw hoofdstuk gaan schrijven zonder het continu te vergelijken met het vorige.”

Lees ook