Slot: 'Ik hoop eigenlijk dat ik in de toekomst datzelfde kan bereiken'

Arne Slot zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord zit erop. De succestrainer maakt de overstap naar Liverpool FC. Na afloop van Feyenoord-Excelsior vertelde Slot hoe hij dit afscheid heeft beleefd.

"Het was heel bijzonder. De laatste twee dagen eigenlijk al. Gisteren werd het afscheid al een beetje ingezet op het trainingscomplex, waar de jongens al allerlei mooie dingen voor mij en voor Sipke (Hulshoff) hadden gedaan. En dan vandaag nog een keer met de fans erbij is heel bijzonder," aldus Slot tegen ESPN. "Over het algemeen heb ik het vandaag droog kunnen houden. Gisteren niet, maar toen waren er geen camera's bij."

"Gisteren tijdens de training heb ik ze al bedankt dat ze drie, twee jaar of één jaar lang elke dag alles gegeven hebben en mij heel veel plezier hebben gegeven door elke dag zo te trainen zoals zij gedaan hebben. Net heb ik afgesloten door te zeggen dat Gernot (Trauner) het beste voor het laatst bewaard heeft. Na drie jaar eindelijk zijn eerste goal, en we hebebn straks nog een afsluiting op het trainingscomplex."

"Uiteraard heb ik ook teleurstellingen gehad. Het verliezen van de finale. Het bereiken van de finale was al heel mooi, maar als je hem bereikt en hem verliest, en je bent de eerste en enige trainer in de historie van Feyenoord die een finale heeft verloren, dan ben je daar niet trots op. Dit seizoen waren er voor de winterstop twee cruciale wedstrijden die we niet wisten te winnen. Atletico Madrid thuis en PSV thuis. Dus twee keer achter elkaar verliezen, en daarom vond ik het des te knapper dat we in de tweede seizoenshelft terug zijn gekomen door in de tweede seizoenshelft ruimschoots boven PSV te eindigen. Dat geeft hopelijk een fantastische voorspelling voor volgend seizoen voor Feyenoord," aldus Arne Slot na afloop van zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord.

"Het waarderingsniveau dat ik hier bereikt heb. De waardering van de fans en eigenlijk ook van de spelers. Ik hoop eigenlijk dat ik in de toekomst datzelfde kan bereiken, laat staan nog meer dan dat te bereiken, want dat is heel bijzonder geweest." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten