'Van Loen kregen we en die was heel slecht'

'Van Loen kregen we en die was heel slecht'

11 reacties 11
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Elke vrijdag laat Feyenoord-icoon van zich horen in de AD Willem&Wessel-podcast, te horen op de website van het Algemeen Dagblad. Het gaat onder andere over wat ‘De Kromme’ vervelend vond als trainer. Maar eerst wordt Nuri Sahin besproken, een naam die in de afgelopen periode regelmatig genoemd wordt als nieuwe trainer van de Rotterdammers.

‘Ik kan me hem wel herinneren, ja’, begint Van Hanegem. Maar de oud-Feyenoorder reageert wel verbaasd over deze naam als potentiële trainer van Feyenoord. ‘Hij?’ Van Hanegem wordt gevraagd hoe hij erover denkt: ‘Het is niet zomaar een club. Dus ik zou toch maar nadenken, ja.’ Van Hanegem bedoelt dat het bestuur nog maar eens moet nadenken of Sahin de meest passende naam is.

Van speler naar trainer

Van Hanegem legt uit hoe hij van voetballer overstapte naar trainer: ‘Ik kon niks anders dan met voetbal bezig zijn. En dan moet er toch brood op de plank komen.’ Willem is heel eerlijk en vertelt dat hij gewoon moest werken: ‘Er bleef niks anders over dan dat gaan proberen.’ Maar Van Hanegem heeft er wel van genoten en vond het heerlijk om ook nog zelf mee te doen met een partijvorm. Maar je zag hem nooit aan de kant staan te schreeuwen.

Van Hanegem vond het lastig als hij mindere spelers had: ‘Van Loen kregen we en die was heel slecht. En wat nu? Als ik hem niet laat spelen, dan gaat hij naar huis.’ De trainer  liet hem spelen en zag John van Loen wel steeds beter worden: ‘En toen zei ik tegen hem: Ga maar zitten. Maar dat begreep hij niet.’ En zo legde Van Hanegem uit dat er nog meer goede, soms ook betere, spelers zijn.

Lees ook
'Oude bekende op lijst mogelijke trainers'
Nieuws

'Oude bekende op lijst mogelijke trainers'

Lees ook