Van Wonderen eerlijk: 'Ik weet niet of ik dat moet doen'

Van Wonderen eerlijk: 'Ik weet niet of ik dat moet doen'

Kees van Wonderen zwaait af bij sc Heerenveen. De Europa cup winnaar van 2002 wordt opgevolgd door Robin van Persie. Voor zijn dienstverband in Heerenveen was hij werkzaam bij Go Ahead Eagles in Deventer. De oefenmeester was aangeschoven bij Rondo op Ziggo Sport aan tafel met Youri Mulder, Khalid Boulahrouz en Marco van Basten.

De voormalig Feyenoorder had daar onder andere Sam Beukema onder zijn hoede bij de Eagles: "Arne Slot belde me toen nog, die wilde hem eventueel meenemen naar Feyenoord. Hij kon ook naar AZ, toen waren ze al benieuwd wat zijn potentie is en zijn plafond." Beukema vertrok naar AZ en vervolgens naar Bologna waarmee hij dit seizoen Champions League haalde.

Ambitie Van Wonderen

Presentator Wytse van der Goot vraagt of de binnenkort werkloze trainer ambitie of droom heeft om bij Feyenoord aan de slag te gaan: "In mijn hoofd was dat nooit zo. De buitenwacht zegt dan heel snel omdat ik bij Feyenoord gespeeld heb dat ik daar heen moet. Maar zelf heb ik dat juist niet ik vind het ook juist prettig om ergens te werken waar ik geen verleden heb." De trainer geeft aan dat hij op dit moment liever bij een kleinere club iets wil neerzetten: "Ik vind het leuk om ergens te werken waar ik de tijd heb om iets op te bouwen, wat een uitdaging is. Je kan niet voorspellen hoe dingen gaan lopen."

Van der Goot vraagt of Van Wonderen op dit moment in gesprek zou gaan met Feyenoord, zouden ze bellen: "Ik weet niet of ik dat moet doen, ik neig eerder om het niet te doen dan wel. Dat is mijn gevoel. In alles moet je daar klaar voor zijn, Feyenoord is het allerhoogste podium met de allerhoogste belangstelling. Voor je gevoel moet je dat willen en daar klaar voor zijn en mijn ambitie ligt daar nu niet om daar hoofdtrainer te zijn."

Van Persie naar sc Heerenveen

Van Wonderen wordt zoals gezegd opgevolgd bij sc Heerenveen door voormalig teamgenoot Robin van Persie, daar zegt hij over: "Ik vind het wel mooi dat Robin dat zegt: Ik wil daar trainer worden en ik heb een goed gevoel bij Ferry de Haan en ik ga met alles wat ik heb, alles erin gooien. Ik hoop dat hij daar ondersteund en bij geholpen wordt." Youri Mulder voorspelt een lastige kluif voor Van Persie in Friesland. Mede ingegeven door de kritiek van Van Wonderen op de intrinsieke kwaliteiten van de huidige selectie, waarmee volgens de trainer te weinig constante intensiteit geleverd kan worden. "Sommige trainers zullen denken: Als je ergens begint dan krijg ik dat(intensiteit red.) er wel in. En als dat bij die jongens van Heerenveen er niet in zit, dan is het heel lastig om te veranderen."

Lees ook