Gimenez weigerde aanbod Slot: 'Dat was mijn fout'

Santiago Gimenez was in de eerste seizoenshelft in topvorm bij Feyenoord. De Mexicaanse spits scoorde achttien doelpunten in de eerste seizoenshelft maar scoorde er na de winterstop maar vijf keer. In 'Kick 't Met' van Ziggo Sport, waarvan het fragment op hun YouTube is geplaatst, wordt daarnaar gevraagd.

In de aflevering gaat het ook over het feit dat het mogelijk zou kunnen liggen aan de vermoeidheid van de spits. Hij heeft in de zomerstop bijna geen vakantie gehad en is in één keer doorgegaan. "Ja, dat kan ik zeggen. Mijn vakantie was in de winterstop, ik had één week. Dat was alles wat ik had", vertelt de spits, die daarna meteen vooruitblikt en opmerkt dat het aankomende zomer met de Copa America eigenlijk hetzelfde zal zijn. "Het is een onderdeel van het spel en ik besloot dit leven te leiden."

Vorig jaar sloeg hij een vakantie af toen Arne Slot hem dat aanbood. "Ik ben een speler die niet wil verliezen. Je wil alles spelen. Ik herinner me het vorige seizoen. Arne Slot zei twee weken voor het einde van het seizoen dat ik op vakantie kon gaan omdat ik anders geen vakantie zou hebben. Ik zei nee, ik wil spelen. Dat was mijn fout. Ik voel me echt moe, maar ik houd van spelen. " Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten