6 reacties 6

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – Willem II 1-1
Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Shiloh ‘t Zand
Dordrecht speelde een goed duel tegen de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Lang leek het erop dat ze een mogelijk promotiefeest van de Tilburgers zouden verpesten maar in de laatste minuut kreeg het toch een doelpunt tegen waardoor Willem II officieel is gepromoveerd. Doelpuntenmaker ’t Zand, die ook genomineerd is voor beste talent van het seizoen, was opnieuw trefzeker en staat nu op elf doelpunten en drie assists. Tsoungui speelde nog niet door een blessure. Sebaoui speelde een mindere wedstrijd dan normaal en Osundina mocht weer eens in de basis starten. Hij had twee doelpogingen waarvan er één op de lat ging. FC Dordrecht kan zich na volgende week opmaken voor de play-offs.

De Graafschap – Jong FC Utrecht 2-2
Thijs Jansen
De Graafschap had het moeilijk tegen het tweede elftal van FC Utrecht. Pas in de 92e minuut zorgde Bosilj ervoor dat de Doetinchemmers toch nog een punt binnensleepten. Jansen speelde een enorm goede wedstrijd en had maar liefst acht reddingen. Hiervoor moest hij vijf keer een duik verrichten. Ook De Graafschap kan zich na volgende week opmaken voor de play-offs.

Excelsior – N.E.C. Nijmegen 0-3
Mimeirhel Benita
Excelsior is volop in de strijd tegen degradatie en wil koste wat het kost niet op de play-off plek eindigen. In die strijd hebben ze verloren tegen N.E.C. Nijmegen, dat met 0-3 uit Rotterdam vertrok mede door een prachtgoal van Chery. Ook pakte Horemans nog rood, dat inmiddels wel is geseponeerd. Benita speelde 90 minuten mee, won vijf keer de bal terug en verdedigde twee keer de bal uit. Hij kon er helaas niet voor zorgen dat N.E.C. niet scoorde.

Almere City FC – sc Heerenveen 1-1
Patrik Wålemark
sc Heerenveen wist niet te winnen van het prima presterende Almere City FC. Na de overwinning van N.E.C. Nijmegen op Excelsior zijn ze zeker van handhaving in hun eerste Eredivisieseizoen. Wålemark kreeg speelminuten in de tweede helft, hij viel in de 57e minuut in. Hij won een penalty voor zijn team maar Haye miste deze strafschop. Verder had hij nog een doelpoging die er niet in ging.

FC Utrecht – Vitesse 1-0
Ramon Hendriks
Hendriks behaalde als één van de weinigen aan de Arnhemse kant een voldoende. De verdediger kon er niet voor zorgen dat FC Utrecht in een matige wedstrijd zonder punten er van doorging. Hij voerde de meeste passes van iedereen uit (62). Hij won zeven keer de bal terug, onderschepte vier keer een aanval en verdedigde zes keer de bal uit. Vitesse speelt na de officiële degradatie inmiddels nergens meer voor.

Boavista – Gil Vicente FC 1-1
Tidjany Touré
Touré viel pas in de 76e minuut in en kon er niet meer voor zorgen dat zijn team de winst pakte tegen het team van Robert Bozenik.

US Sassuolo – Inter 1-0
Marcus Holmgren Pedersen
Italiaans landskampioen Inter verloor slechts twee keer dit seizoen: 27 september 2023 thuis tegen US Sassuolo en afgelopen weekend opnieuw tegen US Sassuolo. Enorm belangrijke punten voor het team van Pedersen, dat nog altijd in degradatienood verkeert. Met nog drie wedstrijden te gaan staat het team van de Noor drie punten achter de veilige plek. Pedersen keerde na een blessure terug in de wedstrijdselectie maar maakte geen minuten.

Sportivo Trinidense – CA Boca Juniors (COPA SUDAMERICANA)
Ezequiel Bullaude
Deze wedstrijd wordt 9 mei gespeeld en komt in het volgende Huurlingen overzicht.

SK Rapid Wien – Red Bull Salzburg 2-0
Neraysho Kasanwirjo
Kasanwirjo begon als linksback in een defensief 5-3-2 systeem. Het team pakte de overwinning tegen de nummer twee, Red Bull Salzburg. Kasanwirjo speelde de hele wedstrijd en speelde verdedigend een sterke wedstrijd.