'Australische voetbaltrainer op radar Feyenoord'

'Australische voetbaltrainer op radar Feyenoord'

52 reacties 52
Bron: X
Foto: Pro Shots

Kevin Muscat staat op de radar bij Feyenoord als mogelijke opvolger van Arne Slot, zo meldt FootyInsider247 journalist Peter O'Rourke op X. Muscat is op dit moment hoofdtrainer van het Chinese Shanghai Port FC.

Muscat is sinds dit seizoen trainer van Shanghai Port FC. Daarvoor was de Australiër werkzaam voor Yokohama Marinos. Toen zijn ploeg (veelal opererend vanuit een 1-4-3-3 systeem) in de voorbereidig op het seizoen tegen Manchester City speelde (3-5 verlies voor Yokohama), was Citytrainer Pep Guardiola in de media lovend over de speelstijl van Muscat en zijn team.

Op de site van Voetbal International werd Muscat, in het (betaalde) onderdeel VI Pro, gisteren ook al getipt als outsider om Slot bij Feyenoord op te volgen.

Als voetballer maakte Muscat furore in de Premier League, al wordt hij door velen vooral herinnerd om zijn keiharde tackles. Dat leverde hem onder andere de naam 'most hated man in football' op. Desondanks staat Muscat er als trainer inmiddels erg goed op, waardoor hij naar verluidt niet alleen bij Feyenoord op de shortlist staat.

Lees ook