Verbazing over opvolging Slot: 'Hoe kun je dát nou opperen?'

Bij Feyenoord wacht men de zware taak om Arne Slot te gaan vervangen. De tacticus gaat naar alle waarschijnlijkheid binnenkort gepresenteerd worden bij Liverpool. Volgens Kenneth Perez is de opvolging van Arne Slot cruciaal voor het succes van Feyenoord.

Opvolging Arne Slot

De Rotterdammers kenden een zeer lastige periode voor de komst van Slot en behaalden aan de hand van de aanvallend ingestelde coach de finale van de Conference League, de eredivisietitel en de KNVB Beker. Kenneth Perez is dan ook niet van mening dat de opvolger van Arne Slot in een gespreid bedje terecht komt en rustig kan voortborduren, zo stelt hij in Voetbalpraat op ESPN: "Het is wel gewoon 24/7 job. Het is echt keihard werken. Daarom schieten trainers waarbij het als speler op talent makkelijker afging misschien wel zo vaak te kort."

Verbazing over Van Persie

Volgens Maarten Wijffels is het trainersvak daarom bij uitstek een ervaringsvak "En dan nog zijn er mensen Robin van Persie met een ervaren assistent nu al naar voren willen schuiven bij Feyenoord. Hij heeft toch geen idee hoe je een ervaren ploeg met volwassen mannen managet? Hoe kun je dát nou opperen? Hoeveel voorbeelden moeten we hier nou nog van zien. Kijk bijvoorbeeld naar Heitinga, naar Van Nistelrooij, en Cocu. Ook Giovanni van Bronckhorst had Dick Advocaat nodig om hem bij de hand te nemen." Dat Van Persie nu aan de slag gaat als trainer van sc Heerenveen lijkt Wijffels dan ook de perfecte stap om ervaring op te doen.

Kenneth Perez denkt daarentegen juist dat mensen met talent voor het trainersvak direct de eerste kans die ze krijgen moeten aangrijpen. "Ik denk wel, trainen dat kan je of niet. Dan kun je alsnog wel 20 jaar ervaring op gaan doen, maar als je het niet over kan brengen, dan gaat ervaring daar niet bij helpen. Het belangrijkste van een trainer is zijn oefenstof. Krijgt hij een hele groep mee in dat idee. Fouten maken is dan niet de bedoeling bij Feyenoord."  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten