'Dat is gewoon totaal fataal voor de sfeer'

'Dat is gewoon totaal fataal voor de sfeer'

12 reacties 12
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist de KNVB-Beker voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis te winnen van NEC. Via FC Utrecht, PSV, AZ en FC Groningen werd de finale gehaald. De finalewedstrijd stond bol van ongeregeldheden waaronder enkele incidenten waardoor de wedstrijd stilgelegd moest worden.

Onderbrekingen in de finale

In Voetbalpraat, uitgezonden op ESPN wordt de finalewedstrijd besproken. De heren hadden zich gestoord aan de onderbrekingen van de wedstrijd, Vincent Schildkamp zegt daar over: "De ironie zit hem er wel in dat dit ook de jongens zijn die zeggen dat er niemand groter is dan de club en ondertussen richten ze steeds de negatieve aandacht op de club door dit soort acties." Willem Vissers van de Volkskrant vond het vooral jammer voor het voetbal en de sfeer: "Zo'n wedstrijd is er ook bij gebaat dat er een beetje snelheid in zit en dan helpen die onderbrekingen niet mee. Als je dan na twintig minuten moet stoppen dat is gewoon totaal fataal voor de sfeer."

Wat gaat Slot doen?

De toekomst van Arne Slot is ook bij Voetbalpraat onderwerp van discussie Sjoerd Mossou denkt niet dat het een gegeven is dat de oefenmeester vertrekt: "Dat is sowieso afhankelijk van wat er komt, dat lijkt me logisch en het is ook niet vanzelfsprekend dat categorie Tottenham Hotspur weer langskomt. Hij is nu geen kampioen geworden dus het is niet zo dat hij kan kiezen: Ik ga naar die club." Volgens Mossou kan het aantrekken van kwalitatief goede spelers wel een overtuigingsmiddel kunnen zijn. Volgens Te Kloese zou Feyenoord in een hoger segment gaan shoppen naar spelersmateriaal: "Dat zou voor hem een trigger kunnen zijn om nog een jaar te blijven natuurlijk."

Volgens Willem Vissers kan Arne Slot ook zomaar besluiten om nog een jaar te blijven. De nieuwe Champions League opzet kan volgens Vissers nog wel eens zorgen voor goede prestaties van de Rotterdammers. Daarnaast speelt volgens de journalist dat de eerzucht van Slot vanwege een Europees en Nationaal succes voor langer verblijf zorgen: "PSV heeft natuurlijk een heel gek seizoen, het moet echt wel heel raar lopen willen ze volgend jaar weer zo'n seizoen hebben, dat gebeurt maar echt eens in de zoveel jaar. Dus als ze zich enigszins kunnen versterken dan kunnen ze volgend jaar gewoon weer mee doen om het kampioenschap."

Lees ook