'Mede door hem staan we nu met die Cup in onze handen'

'Mede door hem staan we nu met die Cup in onze handen'

1 reactie 1
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Justin Bijlow, de keeper van Feyenoord, bespreekt zijn terugkeer naar voetbal na een mentaal pijnlijke blessure die hem sterker heeft gemaakt. Ondanks dat hij door een spierblessure niet alle bekerwedstrijden kon spelen, voelt hij zich verbonden met het team en de overwinning.

De keeper zegt in een interview met Voetbal International's Martijn Krabbendam dat hij het soms spannender vindt om vanaf de bank toe te kijken dan zelf te spelen en benadrukt het belang van het team boven individuele prestaties. Bijlow vertelt: "Wanneer het team op één staat, zoals dat voor mij geldt, is het nooit moeilijk een feestje vieren."

Wederom geblesseerd

Tijdens zijn herstel van een zweepslag, een blessure die hij opliep zonder direct contact met een tegenstander, heeft Bijlow steun gevonden bij zijn vrouw en dochter. Dit was zijn eerste spierblessure, wat het revalidatieproces anders en moeilijker maakte dan eerdere ervaringen. Zijn familie hielp hem door deze zware tijd heen.

Hopen op het EK

Met de hoop weer geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland, benadrukt Bijlow het belang van de komende wedstrijden. Hij moet bewijzen dat hij nog steeds op topniveau kan presteren. Hij respecteert zijn concurrent Timon Wellenreuther en streeft ernaar hem scherp te houden, ondanks hun competitieve relatie. Bijlow zegt: "Ik ben juist blij met Timon. In deze bekerfinale tegen NEC keepte hij ook weer goed. Mede door hem staan we nu met die Cup in onze handen."

Lees ook