Feyenoord wint TOTO KNVB Beker na winst op NEC Nijmegen

22 reacties 22

Feyenoord heeft zondagavond de TOTO KNVB Beker gewonnen. De Rotterdammers waren in De Kuip met 1-0 te sterk voor NEC Nijmegen. Igor Paixão scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord begon de bekerfinale tegen NEC met een ongelukkige wending. Mats Wieffer kon door een blessure de eindstrijd niet meespelen en arriveerde zelfs op krukken in De Kuip. Dit was een flinke teleurstelling voor de Rotterdammers, die hierdoor een stabiele kracht op het middenveld verloren.

NEC Nijmegen begon heel fel aan de wedstrijd en nam direct het voortouw na een indrukwekkende entree. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de Nijmegenaren en ontstond in de achtste minuut. Youri Baas kopte gevaarlijk vanuit een voorzet van Bart van Rooij. Timon Wellenreuther haalde een ongelooflijke save uit zijn handschoenen. Dit moment was een nauwe ontsnapping voor de ploeg van coach Arne Slot.

In de veertiende minuut werd de wedstrijd voor de eerste keer onderbroken, nadat fans van Feyenoord en NEC vuurwerk afstaken. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kon niets anders dan de wedstrijd stil te leggen. Die tijdelijke onderbreking kwam vooral Feyenoord ten goede. De Rotterdammers kregen weliswaar meer grip op het spel, maar tot grote kansen leidde het niet. NEC Nijmegen zag wel een doelpunt van Tjaronn Chery worden afgekeurd wegens buitenspel. Wederom wist Feyenoord in de eerste helft te ontsnappen.

Feyenoord moest het in de tweede helft beter doen en dat begreep de ploeg van Arne Slot heel goed. De regerend landskampioen zette direct aan. Echter, de wedstrijd werd ook in de tweede helft tijdelijk stilgelegd, dit in verband met een spandoek die in de gracht vatte vlam aan de zijde waar de Feyenoord-supporters stonden. Na een kleine twintig minuten mocht de wedstrijd worden hervat.

Na een tweetal kleine kansen voor Quinten Timber en Igor Paixão, schoot de Braziliaan in de 59e minuut via de paal binnen, op aangeven van Santiago Giménez. De Rotterdammers bleven ook na de voorsprong de gevaarlijkste ploeg op het veld en zagen een doelpunt van Lutsharel Geertruida in de 70e minuut worden afgekeurd wegens buitenspel.

Kort na het afgekeurde doelpunt kreeg Yankuba Minteh in minder dan twee minuten twee keer geel en moest zichtbaar aangeslagen het veld verlaten. NEC Nijmegen ging daarna op jacht na de gelijkmaker en was via de invaller Sylla Sow dichtbij. Echter, in de goal bij Feyenoord stond vandaag een weergaloze Timon Wellenreuther die een aantal geweldige reddingen wist te verrichten.

Uiteindelijk wist het team van trainer Slot met tien spelers stand te houden. Hierdoor behaalden de Rotterdammers hun veertiende bekeroverwinning in de geschiedenis van de club.