Slot geeft uitleg: 'Dat leek heel erg mee te vallen dus hij heeft gisteren nog de training mee gedaan'

Slot geeft uitleg: 'Dat leek heel erg mee te vallen dus hij heeft gisteren nog de training mee gedaan'

Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord kan vanavond in de bekerfinale niet beschikken over Mats Wieffer. De middenvelder is geblesseerd en kwam op krukken aan in het stadion. Zijn vervanger is Ramiz Zerrouki.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Arne Slot ESPN te woord en ging hij in op de blessure van Wieffer. 'Aan het begin van de week voelde hij iets in zijn bovenbeen', aldus Slot tegen ESPN. 'Dat leek heel erg mee te vallen dus hij heeft gisteren nog de training mee gedaan. De verwachting dat hij de finale zou halen. Toen hij een bal passte zonder dat hij zijn been aanspande schoot het er eigenlijk weer iets meer in voorkant bovenbeen, dan kun je de finale niet mee doen.' Dat Wieffer op krukken loopt heeft vooral te maken om zijn been rust te geven, aldus de trainer van de Rotterdammers.

Santiago Gimenez begint vanavond in de basis, ondanks dat hij al weken niet goed presteert. 'Hij heeft aangetoond er in grote wedstrijden te staan. Ik heb al vaker uitgelegd, dat het dan ook, als je niet tevreden over welke speler dan ook zou zijn, moet je het gevoel hebben dat zijn concurrent / zijn vervanger het veel beter zou doen. Nu moet ik wel eerlijkheidshalve aangeven dat Ayase Ueda de laatste weken een veel betere indruk maakt dan de keren daarvoor dat hij inviel of startte.' Slot heeft er alle vertrouwen in dat, mocht Gimenez in de zomer vertrekken, Ueda volgend seizoen goed zal gaan presteren en spits nummer één kan zijn.

Lees ook
Mats Wieffer mist bekerfinale
Nieuws

Mats Wieffer mist bekerfinale

Lees ook